China pregateste un centru de supravietuire pentru ursii panda

1

Statul chinez intentioneaza sa construiasca un centru care sa reuneasca ursii panda gigantici din captivitate pentru a-i invata sa supravietuiasca cand vor fi trimisi in salbaticie.

Centrul, pentru a carui constructie se vor investi aproape 9 milioane de dolari, va fi amplasat in provincia Sichuan, potrivit lui Zhang Zhihe, director al Centrului de Cercetare a Cresterii Ursilor Panda Gigantici din Chengdu.

Peste cinci ani, cand centrul va fi oficial deschis, acesta va putea gazdui intre trei si cinci ursi odata, relateaza Trend Hunter. Centrul va include 8,7 hectare destinate unei zone experimentale si alte peste 1.000 de hectare de padure pentru acomodarea definitiva a ursilor.

Ursul panda este una dintre cele mai amenintate specii de vietuitoare de pe glob. Aproximativ 1.600 de panda traiesc in acest moment in salbaticie, in timp ce peste 300 de astfel de animale vietuiesc in captivitate in toata China.

Administratorii gradinilor zoologice spera sa reduca treptat dependenta ursilor panda de oameni. In primii zece ani, ursii vor trai in continuare in custi in zona experimentala. Dupa aceea, ursii care se adapteaza cel mai bine vor fi dusi in pesteri, unde vor fi invatati sa isi caute singuri mancare, insa vor primi in continuare asistenta din partea oamenilor in momentul hranirii. In fine, cei mai buni vor ajunge intr-o zona in care accesul oamenilor va fi minim. Intreg procesul va dura cel putin 15 ani pentru fiecare urs in parte.

Foto: Flickr / atlassb.

Tags:Un comentariu

 1. Ursul panda este unul dintre cele mai gustoase animale de pe pamant.
  In orice caz, cel mai gustos animal terestru.
  Se hraneste aproape in exclusivitate cu muguri de bambus si de aceea are carnea foarte frageda si savuroasa.
  Din pacate sunt din ce in ce mai greu de prins si de mancat.
  Daca cineva ar gasi o metoda sa ii inmulteasca in captivitate ar fi superb pentru ca s-ar putea face ferme de panda pentru carne.
  E adevarat ca ar fi si foarte scump un kilogram de carne de panda, avand in vedere ca furajele sunt selecte. Insa pentru o carne asa de buna pretul ar merita.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger