China interzice circul cu animaleşi opreşte abuzurile din grădinile zoologice

0

Guvernul chinez a interzis circurile cu animale şi anumite tipuri de abuz al animalelor în cadrul grădinilor zoologice, interdicţie care a intrat în vigoare marţi, 18 ianuarie, anunţă Huffington Post.

Măsura prevede câteva reglementări pe care cele 300 de grădini zoologice deţinute de stat trebuie să le respecte. Acestea nu mai au voie să scoată dinţii puilor de tigru pentru ca vizitatorii să îi ţină în braţe. De asemenea, trebuie încetată vânzarea părţilor de animale în magazinele de suveniruri, iar restaurantele nu mai au voie să servească feluri de mâncare preparate din animale rare.

Regelementările mai prevăd oprirea atracţiilor precum vânzarea animalelor către vizitatori şi aruncarea acestora la felinele sălbatice, pentru distracţia privitorilor care urmăresc cum animalele fără apărare sunt sfâşiate.

Totodată, grădinile zoologice trebui să asigure adăpost adecvat animalelor, departe de surse de zgomot şi iritare.

În grădinile zoologice din China au loc intâmplări şocante, despre care aminteşte şi Xiao Bing, preşedintele unei organizaţii de protecţie a animalelor din Xiamen. “Am văzut într-un parc de distracţii că maimuţele aveau răni pe ele, iar directorul mi-a spus că maimuţele au fost rănite în timpul show-urilor de lupte între ele”, spune el.

Animals Asia Foundation este o organizaţie care încearcă de ani de zile să oprească exploatarea animalelor. Aceasta a realizat un material video prin care arată cum animalele sunt forţate să trăiască în durere, sărăcie şi frică. Ele sunt bătute şi li se scot dinţii. Elefanţii sunt supuşi la şocuri electrice în timpul sesiunilor de antrenare. Urşii negri sunt ghidaţi şi traşi cu ajutorul unor cabluri legate de nări.

După o investigaţie de trei luni, Biroul Forestier de Stat din China a descoperit peste 50 de grădini zoologice unde animalele erau supuse diferitelor tipuri de abuzuri.

Problema cruzimii faţă de animale în circuri nu este exclusivă Chinei. Şi în Statele Unite, multe animale sunt abuzate pentru a fi antrenate. Acestea sunt bătute cu biciul şi supuse şocurilor electrice. În prezent, nu există agenţie guvernamentală care să monitorizeze antrenarea animalelor pentru circ, notează Huffington Post. În plus, transportarea animalelor nu le face bine. Organizaţia Born Free arată cum în timpul călătoriilor lungi, animalele sunt legate cu lanţuri, ţinute în cuşti perioade lungi de timp, în propriile excremente şi la temperaturi extreme.

Foto: EPA

Citiţi şi:

Taj, elefantul pictor, a murit

VIDEO Sute de păsări găsite moarte în SUA au fost ucise de guvernul american

În spatele ultimei cortine de fier: Spectacolul de la circ

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger