China întărește regulile de accesare a internetului

0

China și-a întărit regulile privind utilizarea internetului pentru a implementa o cerință anterioară privind indentificarea completă a utilizatorilor către furnizorii de internet. Măsura face parte dintr-un pachet de reguli menit să protejeze informațiile personale.

 

internet

 

Criticii, însă, susțin că guvernul vrea să limiteze libertatea de exprimare. Anunțul este interpretat ca dovadă că noua conducere a Chinei vede internetul ca o amenințare.

În ultimele luni, internetul a fost folosit pentru a organiza proteste de masă și mai mulți oficiali corupți ai Partidului Comunist au fost demascați pe internet.

Potrivit noii reglementări, oricine acceptă condițiile de a accesa internetul, de a folosi telefonul fix și dispozitivele mobile trebuie să ofere, întâi, informații de identificare adevărate.

Sute de milioane de oameni din China folosesc internetul, mulți dintre ei având site-uri de micro-blogging unde se plâng sau unde fac campanii pe diferite teme, precum corupția națională.

Autoritățile chineze monitorizează atent internetul și în mod regulat blochează povești sensibile prin ceea ce e cunoscut sub numele de Marele Firewall al Chinei.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger