China finanţează un proiect de cercetare a campaniei "Visul Chinez"

0

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a lansat în noiembrie 2012 “Visul Chinez”, o alternativă la “Visul American” (“The American Dream”) prin care vrea să promoveze Partidul Comunist drept cel mai eficient sistem prin care se poate obţine bunăstarea şi prosperitatea economică, scrie Global Voices. De atunci, sintagma a fost promovată de către presa şi guvernul din statul asiatic, iar acum a devenit subiect de cercetare care beneficiază de un grant de 32.403 dolari.

La 8 iulie 2013, site-ul universităţii Xiamen din provincia Fujian anunţa că “un proiect de analiză comparată privind structura sistemică şi nivelurile operaţionale ale Visului Chinez” a câştigat bani de la Academia Chineză de Ştiinţe Sociale şi va fi coordonat de către profesorul Hong Yongmiao, decanul Şcolii Economice de la Xiamen. Proiectul este văzut ca o metodă de a asigura sprijin academic încrederii sistemul chinez în propriile puteri.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Yang Jinlin, o personalitate media din statul asiatic, a scris cu sarcasm: “Psihanaliza freudiană e suficientă pentru a decodifica visul”. Alţii spun că “Visul Chinez” nu înseamnă să foloseşti teoria ca să te prosteşti, ci ca să le oferi oamenilor metode de supravieţuire. Iar un profesor chinez de la Universitatea din California speră că profesorii din China vor lua atitudine şi îşi vor folosi teoriile de cercetare pentru a demonstra că singura metodă prin care “Visul Chinez” poate fi perceput ca frumos şi sustenabil este instituirea unei societăţi democratice libere care să respecte drepturile cetăţenilor.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger