China: Carne de miel injectată cu apă murdară de baltă şi vândută mai scump

0

Şapte persoane au fost arestate în provincia chineză Guangdong pentru că au injectat apă murdară din bălţi în carnea de miel, ca să îi crească gramajul şi să o vândă mai scump, relatează agenţia de presă Reuters, care citează televiziunea chineză de stat. Este cel mai recent scandal alimentar care loveşte a doua mare economie a lumii, arată agenţia de presă citată.

 

 

Cei şapte măcelăreau până la 100 de animale pe zi într-un abator ilegal şi pompau în carnea obţinută apă murdară, plină cu bacterii, ca să o umfle, să îi crească greutatea. Carnea era, ulterior, vândută în pieţe şi restaurante, inclusiv în oraşe mari precum Guangzhou sau Foshan, a relatat CCTV (China Central Television). Nu este prima dată când China e lovită de scandaluri privind siguranţa alimentară – alte exemple recente au vizat lactate cu chimicale toxice în ele sau reciclarea uleiului folosit la gătit. Numai săptămâna trecută, Wal-Mart Stores Inc., un retalier de nivel internaţional, şi-a cerut scuze consumatorilor după ce s-a descoperit că un furnizor chinez de produse din carne de măgar punea, de fapt, şi carne de vulpe în amestecul brut.

Abatorul ilegal de miei a fost luat cu asalt de autorităţi la sfârşitul anului trecut, când au fost descoperite acolo 30 de carcase de miei injectate cu apă murdară, 335 de animale vii, ştampile falsificate şi echipamentul necesar injectării apei în carne. În fiecare animal sacrificat erau injectați cam şase litri de apă, imediat după sacrificare, pentru extra-greutate. Aproape 40% dintre chinezi consideră că siguranţa alimentară este o problemă foarte mare în China, indică un raport din 2013 realizat de Pew Research Centre. În luna decembrie a anului trecut, autorităţile de stat au promis că vor înăspri regulile în industria laptelui praf, spre exemplu, o industrie de 12,4 miliarde de dolari, dedicată în special nou-născuţilor.

 

Sursa şi mai multe detalii: Reuters

Foto: Tribune.com.pk

 

Puteţi citi şi:

China permite cuplurilor mai mult de un copil şi închide lagărele

Beijingul confiscă grătarele oamenilor pentru a reduce poluarea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger