China: Bancnote deteriorate, transformate în electricitate

0

În oraşul chinez Luoyang se ard bani, la propriu, când aceştia devin prea deterioraţi pentru a mai rămâne în circulaţie. Bancnotele deteriorate ajung, în mod normal, la Banca Republicii Chineze şi, de regulă, sunt distruse şi apoi refolosite pentru a se obţine hârtie reciclată (cu ajutorul unor companii autorizate de către bancă pentru astfel de operaţiuni).

 

 

Una dintre aceste companii, aflată în oraşul Luoyang, a realizat că, prin arderea acestor bancnote, se poate obţine energie şi se emit mai puţine gaze decât la arderea cărbunelui. O tonă de bancnote produce 660 de kilowaţi per oră (kWh) – adică o cantitate de electricitate care merită luată în seamă. La un calcul rapid care are în vedere câte bancnote deteriorate provin în fiecare an din provincia Henan (unde se află compania), se pare că ar fi vorba de suficientă hârtie cât să genereze 1,32 milioane kWh anual.

În aceste condiţii, ar scădea cu 4.000 de tone cantitatea de cărbune necesară regiunii, pentru obţinerea de electricitate. Iar dacă Banca Republicii Chineze sau guvernul statului chinez nu vor avea nimic împotriva metodei, ea ar putea fi folosită în mod constant. Banii oricum sunt distruşi, în acest proces, aşa că scopul original al operaţiunii este îndeplinit. Iar, în plus, se contribuie la reducerea emisiilor de gaze de seră – un capitol la care China, din păcate, este fruntaşă.

 

Sursa şi foto: Geek

 

Puteţi citi şi:

Hârtia reciclată nu intră în calculele ANAF

Suedia reciclează 99% din gunoi

Casa din deşeuri: când gunoiul devine material de construcţie

Un supermarket alimentat exclusiv cu deşeuri alimentare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger