Chimicalele din produse, asociate cu menopauza timpurie

0

Chimicalele făcute de om care se găsesc într-o varietate de produse folosite zilnic – de la recipiente pentru mâncare, la haine – sunt asociate cu menopauza timpurie în rândul femeilor, informează Telegraph.

Un studiu printre 26.000 de femei – cel mai mare de acest gen – arată că un conținut ridicat de perfluorocarburi (PFC) duce la instalarea menopauzei mai devreme.

Dr. Sarah Knox, de la Școala de Medicină din cadrul Universității din Virginia de Vest, spune că există fără îndoială o relație între expunerea la PFC și menopauză, dar cauzalitatea este neclară.

“O parte din explicație poate fi faptul că femeile de acestă vârstă au un conținut mai ridicat de PFC întrucât nu se mai pierde PFC prin ciclul menstrual, dar acest lucru ar însemna că un conținut ridicat de PFC este rezultatul natural al menopauzei”, spune cercetătoarea.

Studiul arată că nivelul ridicat de PFC este asociat cu șanse mari de a fi experimentat menopauza în rândul femeilor de între 42 și 64 de ani.

Femeile din această grupa de vârstă cu un conținut ridicat de PFV au, de asemenea, un nivel scăzut de estrogen față de cele care aveau cantități mici în corp din substanța care se găsește în mobilă, covoare și vopsea.

Folosirea extinsă a acestora a determinat răspândirea în aer, apă, sol, în regnul vegetal și animal și în corpul uman. Riscurile asupra sănătății constau în risc ridicat de boli cardiovasculare și deteriorarea sistemului imunitar.

Foto: Flickr / mikebaird

Citiți și:

Tot mai mulți bărbați apelează la operațiile estetice

Femeile obsedate de propria înfățișare postează poze pe Facebook în competiția pentru atenție

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger