Chevron creează probleme în apele braziliene

2

La numai cinci luni după ce compania Chevron a pierdut drepturile de forare pentru noi operaţiuni în ape braziliene, din cauza unor scurgeri masive de petrol în largul coastei oraşului Rio de Janeiro, iată că problema se repetă, spre îngrijorarea accentuată a organizaţiilor de mediu.

 

 

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Petrol din Brazilia (ANP), compania Chevron a raportat o nouă scurgere de petrol, de dimensiuni încă necunoscute, în apropierea zonei unde a avut loc scurgerea din luna noiembrie a anului trecut. Presa din Brazilia spune că Chevron a cerut suspendarea operaţiunilor pe durata încercărilor de a opri scurgerea şi de a-i determina cauzele. Nu au fost emise estimări oficiale privind cantitatea de petrol scursă în ape şi gravitatea impactului asupra mediului, singurele date utilizate sunt cele care provin de la compania însăşi, care susţine că doar o mică parte de petrol ar fi ajuns la suprafaţă.

În cazul scurgerii din noiembrie, aproape 3.000 de barili de petrol s-au revărsat în apele costale ale oraşului Rio de Janeiro, la distanţă de 370 de kilometri de ţărm. Chevron a fost amendată în urma incidentului cu o sumă de peste 100 de milioane de dolari. Pe lângă asta, companiei i-au fost interzise alte operaţiuni noi de forare, permiţându-i-se doar continuarea activităţii în regiunea aflată deja în lucru. Însă, în ciuda apariţiei accidentelor de acest fel, oficialii brazilieni nu modifică reglementările legale privind exploatarea petrolului, din politica pentru energie a ţării. Statul brazilian se luptă să devină unul dintre principalii exportatori de petrol ai lumii, mai ales de când s-a descoperit, în apele lor, un bogat zăcământ – Frade Field, unde şi Chevron îşi doreşte să foreze, asigurându-şi, pentru asta, 51,74% din acţiunile de aici.

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 

Citiţi şi:

Exploatarea gazelor de şist. “Goana după aur”: Războiul secret al conturilor grase cu oamenii mici

Exploatarea gazelor de şist. “Goana după aur”: Riscuri? O poluare potenţială nu-i o dramă!

Alertă verde: „Extracţia gazelor de şist a fost aprobată pe şest!”

Ce fel de oameni sunt şefii Chevron

Cum îşi conduce Chevron afacerile

 


2 comentarii

  1. Pingback: Chevron a plătit amenzile şi nu pleacă din Brazilia | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger