Chelnerițele care poartă roșu primesc bacșiș mai mare

0

Chelnerițele care poartă roșu pot primi cu 26% mai mult bacșiș decât cele care poartă alte culori. Asta e valabil doar în cazul clienților de sex masculin, femeile oferă același bacșiș indiferent ce culoare poartă chelnerița.

 

Bărbații adaugă între 15 și 26% mai mult la bacșiș dacă cea care îi servește poartă roșu, decât dacă aceasta ar purta orice altă culoare. Experimentul a constat în urmărirea a 11 chelnerițe în cinci restaurante de-a lungul a șase săptămâni, care au purtat același tip de tricou în fiecare zi, dar au alternat culorile. Orice alt aspect de la machiaj la comportament a rămas neschimbat.

În zilele când purtau tricouri negre, albe, albastre, verzi sau galbene, bacșișul era aproape identic atât de la femei cât și de la bărbați. În zilele când purtau un tricou roșu chelnerițele primeau un bacșiș cu între 15 și 26% mai mare din partea bărbaților și rămânea la fel din partea femeilor. Au fost studiați 272 de clienți de către cercetătorii Nicolas Gueguen și Celine Jacob pentru o revistă internațională a industriei turismului.

Studii anterioare au dovedit același lucru în cazul în care chelnerițele purtau ruj roșu.

 

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger