Cetățenii indignați de distrugerea Halei Matache, ignorați

0

Soarta Halei Matache stă în puterea ministrului Culturii Daniel Barbu. Pentru a-l încuraja să ia decizia corectă pentru păstrarea patrimoniului construit, susținătorii campaniei de salvare a Halei au mers astăzi, începând cu ora 11, în fața ministerului. O mână de cetățeni au intrat pentru a depune o petiție, dar nu l-au găsit nici pe ministru, nici n-au dat de vreun secretar de stat sau măcar de cineva la Registratură.

 

Hala Matache este o clădire de patrimoniu, care aparţine Primăriei Generale. Ministrul Culturii poate decide să o păstreze pe actualul ei amplasament şi îl poate obliga pe primarul Oprescu să termine lucrările în zonă fără să sacrifice, în mod inutil, Hala. Dacă Hala va fi demolată, Bucureștiul va pierde o clădire de patrimoniu care a devenit simbolul luptei pentru dezvoltarea armonioasă a oraşului, iar banii cheltuiţi pentru achiziţionarea ei vor fi fost aruncaţi pe apa Sâmbetei,  se arată în mesajul unui grup de ONG-uri.

Relocarea Halei Matache este necesară pentru construirea Diamentralei Buzești-Berzei-Uranus, un bulevard care va face legătura între Piața Victoriei și Piața de Flori, susține Primăria Capitalei. Un grup de arhitecți voluntari din București a făcut un studiu din care reiese că noul bulevard poate fi construit și fără demolarea Halei Matache, monument istoric, construit în 1887, iar mutatea clădirii ar costa mai mult.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger