Cetăţenii bucureşteni au blocat construcţia unei clădiri de locuinţe lângă o benzinărie

0

În urma protestului cetățenilor din zona Prelungirea Ghencea de sâmbătă, 14 noiembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a revocat avizul de securitate necesar construirii unei clădiri de locuințe lângă o benzinărie. Acest aviz a fost atribuit anterior proprietarului viitoarei clădiri de locuințe fără ca autoritățile să fie înștiințate despre existența benzinăriei în imediata apropiere a șantierului.

de Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe)

Zeci de cetățeni au protestat sâmbătă în fața santierului din Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, Sector 6, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă construirea unui bloc de locuințe de 10 etaje în imediata apropiere a unei benzinării dotate cu butelie GPL.

La protest au participat și membri din 11 grupuri de initiativă si asociatii, active in comunităţile lor: Grupul de initiativă civică Lacul Tei, Inițiativa Favorit, Grupul de initiativă Floreasca, Grupul civic Salvati Parcul Tineretului, Grupul de inițiativă civică Tudor Vladimirescu, Incotroceni – Oameni, Idei, Povesti, Grupul civic ‘’Luptam pentru Aleea Lunguletu’’, Grupul de initiativă civică Callatis – Drumul Taberei, Grupul civic ‘’Salvati Parcul Drumul Taberei’’, Asociatia Ferdinand 83, Fundatia Snagov. Aceștia s-au arătat solidari cu organizatorii protestului, âavând în vedere că în tot Bucureștiul există problema construcțiilor ilegale sau ridicate abuziv, sub ochii ingăduitori ai autorităților locale. De asemenea, organizatorii au fost sprijiniți de CeRe.

Participanții au măsurat și marcat distanța minimă legală de 40 de metri care ar fi trebuit să existe între butelia GPL din incinta benzinăriei și imobilul în construcție. De asemenea, au adresat mesajul “Opriți  lucrările!”’ Prefectului capitalei, Nicolae Petrovan, șefului Inspectoratului de Stat în Construcții, inspectorul general Nelu Stelea, șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, inspectorul-şef Mirel Guţă, Primarului sectorului 6, Rareş Mănescu, și dezvoltatorului imobiliar, Ilie Anghel.

A fost cel de-al șaselea protest al cetățenilor din Prelungirea Ghencea. În ultimii doi ani, aceștia au ieșit în stradă pentru a cere lărgirea străzii principale la patru benzi, cu trotuare și piste pentru biciclete, pasaj suprateran peste șoseaua de Centură la Domnești, precum și un parc public în zonă. Deocamdată, niciuna dintre aceste probleme semnalate nu a fost rezolvată de autorități, însă vestea bună a venit în cazul clădirii de 10 etaje din Prelungirea Ghencea, căreia i-a fost revocat avizul de securitate, după cum se poate vedea în documentul de mai jos.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger