Cerșetorii chinezi mutilează cămile pentru a stârni mai multă milă

2

Cerșetorii din China au ajuns să mutileze cămile pentru a-i îndemna pe trecători să le dea bani, aflăm de pe Oddity Central, și se pare că noul trend face minuni – veniturile celor care supraviețuiesc din milă au crescut pentru că oameni care trec pe lângă ei sunt înduioșați de soarta animalelor și donează bani ca să le ajute.

 

 

Cel mai recent caz a fost observat în orașul Fuzhou, în provincia Fujian, unde doi bărbați în haine zdrențuroase au fost văzuți punându-se în genunchi și cerând bani în timp ce țineau în mâini hamurile unei cămile. Când polițiștii s-au apropiat de ei, au observat că animalele nu aveau copite, rănile lor indicând că fuseseră tăiate intenționat. Un alt caz din același oraș a fost a unei cămile găsite la marginea drumului după ce fusese târâtă pe străzi și apoi abandonată. Potrivit relatărilor de presă, cerșetori cu cămile mutilate au mai fost văzuți și în alte orașe din China, precum Shenzhen, Wenzhou, Shaoxing, Xiamen, Guangzhou și Hefei.

 

 

Poliția spune că mutilarea animalelor este cel mai nou trend în cerșetorie. Oamenii mutilați nu se mai bucură de atât de multă milă precum pe vremuri – cerșetorii fără picioare, de exemplu, sunt în mare parte ignorați. Așa că nevoiașii s-au orientat spre vătămarea animalelor pentru a câștiga bani din aprilie anul acesta. Poliția nu le poate face nimic, spre nemulțumirea activiștilor, pentru că nu încalcă nicio lege. Când sunt luați la întrebări, oamenii susțin că au salvat cămilele după ce au fost lovite de tren și, din moment ce nu aveau bani, au fost nevoiți să recurgă la cerșit pentru a putea avea grijă de animalele fără membre.

 

 

Cămila sălbatică este o specie pe cale de dispariție, fiind strict protejată de guvernul chinez. În prezent, mai există doar circa 600 de cămile în Deșertul Gobi din nord-vestul Chinei și alte 800 în deșerturile din Mongolia. Cu toate acestea, nu există legi reale care să-i pedepsească pe oamenii care le fac rău acestor animale.


2 comentarii

  1. Cum naiba nu exista lege pt astfel de oameni?
    Bine ca pentru cainii vagabonzi (care nu-s pe cale de disparitie), persoane precum Brigitte Bardot si-ar da viata, iar pentru niste camile mutilate in vazut tuturor nu face nimeni nimic? In ce lume am ajuns sa traim..

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger