Cercetătorii scriu cartea cancerului

0

Cercetătorii europeni şi americani au publicat primul volum dintr-o “carte a cunoştinţelor despre cancer”, în care detaliază cum sute de celule cancerigene diferite răspund la agenţi anti-cancer şi despre care spun că va accelera căutarea de noi medicamente, scrie BBC News. Celulele canceroase crescute în laborator sunt un instrument esenţial în cercetarea bolilor pe care le dezvoltă.

 

Flickr/Pulmonary Pathology

 

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, SUA, Paris şi Elveţia au analizat 600 de familii de celule cancerigene şi modul în care răspund la 130 de medicamente, identificând semne genetice asociate cu sensibilitatea la medicamente. Echipa a găsit deja informaţii benefice pentru pacienţi, cum ar fi că o formă rară de cancer osos la copii (sarcomul Ewing) este vulnerabilă la anumite medicamente.

E vorba de cel mai mare studiu care asociază efectul medicamentelor cu indicatori genetici, asemenea cercetări fiind necesare pentru identificarea unor subansambluri mici de celule sensibile la leacuri chimice şi pentru dezvoltarea aşa-numitei “medicini personalizate”. Aceasta permite înţelegerea modului în care medicamentele folosesc informaţia genetică din fiecare tumoră şi stabilirea de tratamente individuale pentru fiecare pacient.

Mai exact, medicii vor putea obţine amprenta genetică a tumorii fiecărui pacient şi folosi apoi informaţiile din baza de date pentru a găsi cel mai potrivit medicament. În momentul de faţă există deja medicamente disponibile pentru indivizi cu compoziţii genetice specifice.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger