Cercetătorii chinezi au descoperit formula tinereții

4

Cercetătorii din Hong Kong au reușit să găsească formula prelungirii tinereții. Deocamdată, formula a fost aplicată pe șoareci, dar în viitorul apropiat ar putea avea succes și pe oameni.

podborochka-kartinok-foto_60477_s__5

Descoperirea a fost publicată în numărul din decembrie al publicației Cell Metabolism și a pornit de la o cercetare începută în 2005 pe îmbătrînirea prematură, progeria, o boală rară care afectează unul din patru milioane de oameni.

Cercetătorii din Hong Kong au studiat o mutație în proteina Lamin A, mutație care întrerupe procesul de reparație al celulelor, ceea ce provoacă îmbătrînirea accelerată. Lamin A activează gena SIRT1, genă asociată longevității. Elaborînd un medicament care imită Lamin A, cercetătorii l-au administrat șoarecilor suferinzi de progeria, prelungindu-le viața cu 30%.

Componenta cheie din substanța longevității este resveratrol, care se găsește în pielița strugurilor roșii. Despre aceștia se știe de multă vreme că au un rol în amînarea îmbătrînirii.

Întrebați dacă sunt de acord că vinul roșu încetinește îmbătrînirea, cercetătorii au declarat că orice beneficii ar avea resveratrolul din struguri, alcoolul din vin produce mai mult rău decît bine în acest sens.


4 comentarii

  1. Pingback: Reuşită EPOCALĂ a chinezilor. Descoperirea care ar putea schimba lumea

  2. Pingback: Sa ne minunam CHINEZESTE | Cel mai MINUNAT.EU blog

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger