Cercetătorii au descoperit virusul care omoară cancerul la sân în șapte zile

0

Cercetătorii de la Penn State College of Medicine susțin că au descoperit un virus capabil să omoare toate tipurile de cancer la sân în șapte zile. Virusul AAV2 este prezent în mod natural în până la 80% dintre oameni, dar nu cauzează vreo boală; în 2005, oamenii de știință de la Penn State au observat capacitatea lui de a distruge celule de cancer cervical. Ei au mai descoperit că femeile care au virusul AAV2 și virusul HPV care cauzează cancerul cervical au mai puține șanse să dezvolte cancerul cervical.

Într-o combinație realizată în laborator recent, virusul AAV2 a eradicat toate celulele de cancer la sân în șapte zile. Mai mult decât atât, s-a dovedit capabil de a distruge celulele canceroase în mai multe stadii ale bolii, anulând tratamentele folosite în prezent.

“Dacă am putea determina care gene virale sunt folosite, am putea introduce acele gene în terapie”, explică Samina Alam, cercetător la Penn State. “Dacă putem determina ce căi declanșează virusul, putem dezvolta medicamente targetate pe acele căi. Sau putem pur și simplu să folosim chiar virusul”, mai spune aceasta.

Centrul pentru Controlul Bolilor susține că cel mai comun tip de cancer la femei este cancerul la sân și este a doua cea mai întâlnită cauză de deces după cancerul la plămâni.

Foto: Flickr / Caitlinator

Sursa: rawstory.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger