Centru roman al artelor de pe vremea împăratului Hadrian, descoperit la Roma

0

Ruinele unui vechi centru al artelor care datează din anul 123 e.n. au fost scoase la iveală de arheologi în capitala Italiei, Roma. Acest “atheneum” se pare că a fost ridicat cu sprijinul împăratului roman Hadrian: avea 900 de locuri şi scopul său era promovarea artelor şi culturii.

 

ITALY HADRIAN'S AUDITORIUM

 

 

Arheologii au descoperit aceste ruine în timpul unor săpături pe sub Roma dedicate construcţiei unei noi linii de metrou. „Acest auditorium este cea mai importantă descoperire din Roma de când Forumul a fost găsit, în 1920”, a declarat Rossella Rea, unul dintre arheologii implicaţi în proiect. Marmura galbenă a vremurilor romane poate fi văzută sub Piazza Venezia, în centrul Romei, în faţa unui alt monument simbol al capitalei Italiei, recent restaurat şi redeschis publicului.

 

roma

 

Însă, spun arheologii, dacă aceste săpături pentru noua linie de metrou nu ar fi fost realizate, este foarte posibil să nu se fi găsit niciodată ruinele centrului de arte construit de Hadrian sau să se fi aflat cu altă ocazie, dacă aceasta ar fi existat. Linia de metrou, mai spun ei, nu va afecta vechiul complex roman. Astfel, Roma prezentului şi cea a trecutului pot coexista fără probleme şi atrag, împreună, şi mai mulţi vizitatori.

 

 

Sursa şi foto: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger