Centralele pe cărbuni din SUA omoră 13.000 de oameni pe an

0

Particulele provenite de la centralele energetice pe cărbuni omoară aproximativ 13.000 de oameni pe an, arată un raport recent al American Lung Association, citat de Huffington Post. “Centralele energetice pe cărbuni care vând electricitate produc mai multă poluare a aerului decât orice altă sursă de poluare industrială din Statele Unite”, se arată în raport.

Peste 386.000 de tone de substanțe poluante sunt emise de la cele peste 400 de centrale energetice din Statele Unite pe an. Deși majoritatea centralelor sunt localizate în centru-vest și sud-est, toată populația este afectată de emisiile toxice.

Raportul arată că gazele acide poluează local, pe când metalele precum fierul sau arsenicul “călătoresc”, iar particulele fine au un impact global.

Potrivit ALA, 76% dintre emisiile de gaz acid, care dăunează căilor respiratorii, provin de la centralele energetice pe cărbuni. Dintre toate sursele industriale, aceste centrale sunt și principalele responsabile de poluarea cu mercur, care ajunge în lanțul alimentar. Concluzia este că poluarea provenită de la centralele pe cărbuni cauzează atacuri de cord, accidente cerebrale, cancer de plămâni, defecte din naștere și morți premature.

Foto: Flickr / Renett Stowe

Citiți și:

Cele mai grave dezastre energetice din lume

Recifele de corali ar putea dispărea până în 2050

Iată de ce ar trebui să ne pese de natură: Cele mai poluate locuri de pe Pământ

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger