Celularul din flaconul cu pastile

0

Dacă alții au dezvoltat aplicații de mobil care le amintesc bolnavilor când să își ia pastilele, AdhereTech, o nouă companie americană, a ales o abordare diferită pentru a obține același efect: un flacon cu pastile dotat cu aceeași tehnologie regăsită în telefoanele mobile, care îi sună pe pacienți pentru a le da un reminder.

Tehnologia din flacon îi are în spate pe cercetătorii de la Universitatea din Alabama și include conectivitate wireless, senzori care măsoară umiditatea, precum și numărul de tablete sau doze de medicament lichid rămase, lumini care pâlpâie și o baterie cu durată de viață de 45 de zile. Noile flacoane sunt simplu de folosit, spun realizatorii lui. Pacienții le cumpără de la farmacie, iar dacă uită să-și ia medicamentele, primesc un telefon automat. Ei pot alege să fie alertați prin telefon, sms, e-mail sau prin intermediul luminițelor care pâlpâie.

Compania americană spune că există și alte flacoane inteligente pe piață, dar care nu au aceleași funcții ca modelul implementat de ea. Alte produse își dau seama când pacienții mișcă un flacon și când îi deschid sau închid capacul și estimează dacă și-au administrat doza corectă. „Noi măsurăm conținutul și deschisul și închisul [capacului]”, spune Josh Stein, CEO-ul de la AdhereTech. „Senzorii știu câte pastile rămân [în flacon]”. Problema e că acesta din urmă costă 60 de dolari bucata. Aflați mai multe detalii pe Fastcoexist.com.

Foto: AdhereTech

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger