Celebrul Bay Bridge din San Francisco se pregătește pentru seisme puternice

0

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade sau chiar mai mult ar putea lovi orașul San Francisco în următorii 30 de ani. Calculele specialiștilor spun că evenimentul este mai mult decât probabil. Prevăzătoare, autoritățile au început un proces de modernizare a celebrului Bay Bridge (podul care leagă San Francisco de Oakland), pentru a-l face rezistent la un astfel de seism.

 

În cutremurul de 6,9 grade pe Richter din 1989, o porțiune a podului s-a prăbușit și a făcut victime. De atunci încoace, preocuparea specialiștilor s-a tradus în studii peste studii pentru a determina capacitatea de rezistență a podului în fața unui seism majos și modalitățile în care el ar putea fi făcut mai sigur. Concluziile specialiștilor au fost categoric de partea faptului că podul avea nevoie de îmbunătățiri serioase pentru a prezenta siguranță, în cazul unui atât de probabil seism de mare magnitudine.

Reconstrucția podului a început în 2006 și presupune apariția unei noi structuri arhitecturale, un turn suspendat, iar finalizarea este preconizată pentru anul 2013. Modificările care vor fi aduse la forma și structura podului, precum și la funcționalitatea acestuia, îl vor face capabil să reziste unui cutremur puternic. Costurile proiectului se ridică, estimativ, la aproape șapte miliarde de dolari. Podul va avea piste speciale pentru biciclete și pietoni și un sistem de iluminare care îi va scoate în evidență designul asimetric.

 

Sursa și foto: Discovery / New Scientist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger