Cele mai urâte slujbe din istorie

0

Revista de istorie Lapham’s Quarterly a realizat un infografic cu ceea ce consideră cele mai nasoale joburi din istoria omenirii, de la oameni care adunau voma oaspeților la banchetele romane și le țineau olițe în care să urineze, la muncitorii din fabricile chineze de astăzi și adunătorii de aur virtual din jocul World of Warcraft.

 

via Fastcoexist

 

50 d. Hr., Roma: Servitor la banchet – acesta trebuia să adune voma oaspeților și să le țină olița în timp ce urinau.

800, Scandinavia: Vânător de limonit – acesta se afunda în mlaștini și lacuri pe tot parcursul anului și împungea solul cu sulița pentru a găsi grămezi de limonit (minereuri de fier compuse din oxid de fier, argilă și fosfor).

900, Scoția: Adunător de ouă viking – acesta cobora pe stânci abrpupte, atârnat într-o funie fabricată din urzici usturătoare, pentru a fura ouă din cuiburile unor diverse păsări de mare.

1100, Flandra: Descurcător de lână – acesta îndepărta grăsimea și impuritățile din lâna de oaie, petrecând ore în șir într-o baie de lut, urină și clei.

1300, Anglia: Cârciumăreasă producătoare de bere – aceasta prepara ale (un tip de bere englezească blondă și slabă) într-o tavernă; primea amendă sau era așezată pe un scaun din lemn masiv, cu o bară de fier de jur împrejurul corpului care o împiedica să cadă, și cufundată în apă în semn de pedeapsă dacă făcea bere proastă; câteodată lucra și ca prostituată.

1520, Agra: Degustător de mâncare – acesta consuma câte puțin din mâncarea împăratului pentru a se asigura că nu e otrăvită; putea fi hăcuit dacă mâncarea era alterată.

1530, Palatul Hampton Court din Londra: Spit boy – acesta stătea lângă o flacără mare și învârtea mânerul unui aparat de rotisat pentru a perpeli porci, oi sau vaci; trebuia să gătească cât pentru 1.200 de curterni.

1827, Edinburgh: Deshumător – acesta săpa ilegal morminte și fura cadavre din cimitire pentru a le vinde studenților la medicină care făceau disecții.

1835, Franța: Adunător de lipitori – acesta intra într-o baltă și lăsa lipitorile să i se atașeze de picioare; apoi le îndepărta cu grijă și le punea într-un coș.

1880, India: Punkah Wallah – acesta stătea toată ziua și trăgea de o funie atașată unui paravan de pânză pentru a-i întâmpina pe vizitatorii Indiei Britanice.

2007, China: Muncitor în fabrică – acesta muncește, în medie, 300 de ore pe lună și câștigă 76 de cenți pe oră; plătește fabricii 30% din venit pentru pat și hrană.

2010, China: Adunător de aur în World of Warcraft – acesta lucrează în schimburi de 12 ore în care adună aur virtual de vândut altor jucători; câștigă 30 de cenți pe oră.

2010, Tokyo: Împingător la metrou – acesta îndeasă călătorii în vagoane aglomerate în timpul orelor de vârf.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger