Cele mai sexy părți din creier

0

Data viitoare cînd citiți într-un ziar că s-a descoperit partea din creier în care stă iubirea, întrebați-vă cum a ajuns așa ceva în paginile unui ziar important. Cînd vine vorba de știință, ziariștii sunt în pom ca noi toți. Din laborator și pînă în pagina ziarului, o cercetare ajunge transformată ca o propoziție trecută prin telefonul fără fir. Dar ziariștii au preferințe clare pentru anumite rezultate, care li se par mai sexy iar savanții știu asta.

 

Un studiu a făcut o hartă a celor mai căutate povești neuro. În imaginea de mai sus se pot vedea cele mai tabloidizate zone ale creierului, în medie, din 1985 pînă în 2008.

Se știe, astfel, că dacă ești cercetător și te concentrezi pe girusul fusiform, ceva din cap care are un rol în procesarea emoțiilor pe față sau pe starleta amygdala, altceva din cap care se ocupă cu multe lucruri interesante (frică, emoții, sex și în general cam tot ce face o dramă bună), ai șanse foarte mari să ajungi în ziare importante.

Prin contrast, ceva precum zona somatosenzorială, dacă am tradus eu bine, nu e luată în seamă nici măcar în revistele școlare. Dacă vrei să ajungi un neurocercetător popular, trebuie să eviți cît poți acea regiune a minții, ca și una care se cheamă supplementary motor area, care face numai treburi plictisitoare.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger