Cele mai multe proiecte înscrise la Gala Societății Civile vin din domeniul educației

0

La cea de-a XIV-a ediție a Galei Societății Civile au fost înscrise 203 proiecte și programe, în creștere cu 25% față de anul precedent. Secțiunile cu cele mai multe proiecte sunt, în ordine, Educație, Învățământ, Cercetare, Incluziune socială și Proiecte și campanii de Voluntariat.

„Educația devine cea mai importantă temă pe agenda sectorului, anul acesta fiind nu mai puțin de 36 de proiecte sub lupa juriului, cu 13 mai multe față de ediția trecută. Remarcăm, de asemenea, dublarea numărului de proiecte destinate artei si culturii și o intensă activitate în domeniul proiectelor de voluntariat și incluziune socială. Ceea ce ne face să sperăm în preluarea acestor arii de interes și de către agenda publică, dar și într-o replicare a lor ca exemple de bună practică.” declară Florentina Loloiu, Director programe Gala Societății Civile.

În total, participă 127 de organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Acestea au înscris 115 proiecte ce provin din București-Ilfov, 18 din județul Cluj, 14 proiecte din județul Iași, 12 proiecte din județul Brașov și 9 proiecte din județul Timiș. Celelalte 35 de proiecte sunt din județele Bacău, Galați, Mureș, Constanța, Sibiu, Baia Mare, Alba, Caraș-Severin, Buzău, Suceava, Vaslui, Botoșani, Hunedoara, Dâmbovița, Vrancea, Harghita, Neamț, Prahova, Olt, Ialomița. Cele mai multe proiecte, mai exact 88, propun soluții care se aplică la nivel național.

Bugetul proiectelor participante, implementate în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2015 a fost de 37.736.931 Euro, iar bugetul programelor, cu caracter permanent și continuu, implementate încă din septembrie 1992 a fost de 33.348.154 Euro.

În perioada aprilie – mai, proiectele și programele din cadrul competiției sunt evaluate de către membrii juriului, cei 51 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de acordare a premiilor, care va avea loc în luna iunie, în București.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger