Cele mai mari 6 gropi de gunoi din lume

0

Deșeurile sunt una dintre cele mai presante probleme de mediu peste tot în lume. Până vom ajunge să vede deșeurile ca pe resurse, încă vom număra tonele de gunoaie care ajung la groapă.

Groapa de gunoi din Pacific se întinde pe sute de kilometri și este, probabil, cât statul Texas. Deșeurile se pot vedea plutind în Oceanul Pacific.

Groapa de gunoi Bordo Poniente, din Nezahualcoyotl, Mexic primea 12.000 de tone de deșeuri pe zi înainte de a fi închisă, la sfârșitul lui 2011. Cu toate acestea, gunoaiele sunt încă depozitate acolo întrucât nu există alternativă.

Groapa de gunoi din Fresh Kills, New York, deschisă ca un depozit temporar în 1947, a fost, la un moment, dat cea mai mare structură creată de om. Cu peste 150 de milioane de tone de deșeuri, a fost închisă 2001, după ce a primit resturile de la World Trade Center.

Groapa de gunoi din Lagos, Nigeria primește aproximativ 10.000 de tone de deșeuri solide zilnic și cantități impresionate de deșeuri electronice primite de la 500 de vase – container.

Groapa de gunoi Apex Regional , Las Vegas, Nevada primește o cantitate de 9.000 de tone de deșeuri produse în oraș zilnic. Previziunile arată că groapa va avea 1 miliard de tone de deșeuri când va fi închisă.

Groapa de gunoi Sudokwon, Coreea de Sud a fost deschisă în 1992 și a colectat 88 de milioane de tone de deșeuri până acum. Primește aproximativ 20.000 de tone de gunoaie pe zi și 6,3 milioane pe an.

Sursa: takepart.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger