Cele mai inedite idei finanțate prin crowfunding

0

Site-urile de crowdfunding, precum Kikstarter, Indiegogo sau GoFundMe, au devenit principalele resurse pentru proiecte diverse, precum demararea unei afaceri, transformarea unei invenții în realitate sau finanțarea unei dorinței personale. La nivel mondial, peste 1 milion de campanii au strâns 2,7 miliarde de dolari în 2012, cu 81% mai mult decât în anul anterior, potrivit firmei de cercetări Massolution. În acest an, este de așteptat ca proiectele să strângă peste 5 miliarde de dolari. Printre proiectele finanțare prin site-urile de crowdfunding se numără și câteva mai neobișnuite:

 

 

Clubul James J. Musso pentru băieți și fete din Lakeland, Florida avea probleme cu toaletele pentru fete, care erau în număr mai mic decât cele ale băieților, pentru că, în mod tradițional, clubul era unul de băieți. Cum coada la fete este, în mod obișnuit, mai mare decât a băieților, cu atât mai mult cu cât toaletele sunt mai puține la număr, clubul a apelat la generozitatea publicului pentru noi toalete. Obiectivul lor a fost de 30.000 de dolari și au strâns 26.201 dolari, iar la începutul lunii iunie toaletele au fost deschise.

 

 

Există muzee pentru ciocolată, cartofi prăijiți, kiwi, chiar pentru mâncare arsă, dar nu există un muzeu pentru cea mai celebrată mâncare de pe planetă, pizza, spuneau viitorii fondatori ai muzeului dedicat celebrei pizza, care și-au văzut visul împlinit datorită unei campanii pe Kikstarter. Ei au reușit să înființeze un restaurant-muzeu în Philadelphia unde se află și cea mai mare colecție de obiecte care amintesc de pizza, recunoscută de Cartea Recordurilor. Scopul lor a fost să strângă 15.000 de dolari și au strâns 16.587 de dolari.

 

 

Un vârf de cuțit de sare de masă într-o armă are destulă putere să omoare muștele și alte insecte pe o rază de aproape un metru. Creatorul armei spera să strângă 15.000 de dolari să producă măcar un exemplar . La sfârșitul campaniei, însă, clienții cumpăraseră 21.000 de astfel de arme. Așadar, inițiatorul și-a format o echipă, iar arma este, acum, de vânzare.

Sursa: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger