Cele mai importante inițiative de mediu ajung la ONGFest 2017

0

În luna iunie vorbim despre civism și implicare în societate. Cea de-a VIII-a ediție a ONGFest le propune cetățenilor o abordare proactivă a cauzelor pe care le susțin și îi invită în plină vară să participe la un Civic Break. Civic Break este o călătorie, un City Break, printre inițiative responsabile și sustenabile. Astfel, mai multe organizații de mediu, care derulează în prezent proiecte cu impact asupra mediul înconjurător, s-au hotărât să dea un exemplu de responsabilitate civică și se vor strânge pe 17 și pe 18 iunie, în parcul Herăstrău din București la ONGFest Civic Break.

Iată alături de cine te poți implica:

Asociația Ecologică Turism Verde

Asociația Ecologică Turism Verde, care se diferențiază prin proiecte cu mesaj pozitiv și printr-o atitudine green, nu putea să lipsească din Civic Break. Asociația derulează programe pentru toată lumea, printre care: „Satul Turistic Tradițional European Valah” pentru iubitorii de tradiții românești, „Turism Maro” pentru cei care s-au săturat de poluare, „EducArt” pentru cei pasionați de arta verde sau chiar „Green & Social Business Scheme” pentru prestatorii de servicii în această arie.

Asociația pentru Educație, Turism și Mediu (AETM)

Respectul pentru mediu trebuie cultivat încă din copilărie, iar pentru că lucrurile se întâmplă atunci când oamenii sunt uniți, Asociația pentru Educație, Turism și Mediu și-a propus să devină punte de legătură între administrația locală și unitățile de învățământ. Așa s-a conturat și proiectul „Casa mea e verde” în care sunt implicați profesori și elevi pentru a dezvolta spiritul ecologic și activitățile de protejare a mediului din proprie inițiativă, fără intervenție legislativă.

Asociația pentru Ecologie și Turism Pro Eco – Tur

Asociația pentru Ecologie și Turism Pro Eco – Tur își propune să promoveze ecoturismul ca element esențial al imaginii turistice a României. Însă, asta nu se poate fără un spirit civic dezvoltat. Astfel, cele patru ediții de până acum ale concursului național „SOS Salvați vrăbiuțele” sunt doar un exemplu despre cum fiecare dintre noi poate soluționa o problemă reală prin asumare și acțiune.

Fundația TERRA Mileniul III

Schimbarea climatică este o realitate, iar resursele Pământului sunt limitate. Pentru a-i face pe oameni să conștientizeze toate acestea, Fundația TERRA Mileniul III reușește prin proiecte precum „Eco – Eficient” sau „Prea bun pentru a fi risipit” să îi învețe pe copii cum să dea un exemplu mai departe în comunitate. Activitățile organizate trag un semnal de alarmă asupra problemelor de mediu, cum ar fi efectul nociv pe care îl au deșeurile.

Asociația prietenii de lângă tine

Oamenii care împărtășesc aceleași valori pot face multe împreună. Asta și-a propus și Asociația Prietenii de lângă tine care promovează grija față de mediu prin abordarea unui stil de viață sănătos. Astfel, proiecte precum „Dăruim bucurie prin mișcare”, invită copii, părinți și bunici să contribuie la misiunea unei comunități care valorifică prin refolosire resursele de care dispun.

Greenpeace

Știai că România taie 3 hectare de pădure pe oră? Este o realitate pe care o poți afla de la Greenpeace România. Scopul asociației este de a atrage atenția autorităților și instituțiilor competente asupra activităților celor care afectează mediul înconjurător. Pe lângă protejarea pădurilor, organizația propune în lupta cu poluarea un model energetic durabil din surse regenerabile, dar și alte măsuri de protejare a mediului înconjurător.

Institutul de Cercetare în Permacultură din România

Se poate și altfel, iar asta o demonstrează Institutul de Cercetare în Permacultură din România. Prin centrele de educație și de cercetare în permacultură, organizația reușește să promoveze în rândul comunităților grija față de pământ și față de oameni, dar și practicarea unei agriculturi sustenabile.

Asociația Solar Decatlon București

Asociația este formată dintr-o echipa de tineri energici. Ei sunt cei care au reușit să proiecteze și să construiască integral o locuință solară, inițiativă prin care au promovat la nivel internațional un mod de locuire responsabil și prietenos cu mediul. Acum se ocupă de alte 10 programe și vor să ducă conceptul de Complex Rezidențial la nivelul unei locuințe inteligente și eficiente energetic.

Asociația Dunărea Moldova Nouă

Cei care iubesc natura și locurile unice din România pot să îi întâlnească la ONGFest pe membri Asociației Dunărea Moldova Nouă. Alături de aceștia, vor afla despre cum activitățile de minerit au afectat zona Clisura Dunării, dar și cum oamenii pot să sprijine dezvoltarea durabilă prin ecoturism sau utilizarea energiei produse din surse regenerabile.

Dacă și tu crezi în soluții alternative pentru a proteja mediul înconjurător, hai la ONGFest 2017 Civic Break, în Parcul Herăstru din București, pe 17 și 18 iunie casă afli mai multe despre proiecte cu impact și să descoperi cum pot să faci o diferență.

ONGFest 2017 este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerii locali: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iași) și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Cluj-Napoca) și este cofinanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger