Cele mai fericite țări din lume

0

România se află pe locul 90 din 156 de țări în ce privește fericirea locuitorilor, arată un nou studiu al Națiunilor Unite care a analizat stilurile de viață și bunăstarea oamenilor.  Cercetarea plasează țările din Europa de Nord ca fiind cele mai fericite din lume.

 

fericire

 

Rezultatele au fost calculate în funcție de bunăstarea oamenilor din 156 de țări, folosind experți din economie, psihologie, sondaje și statistici naționale. Cercetătorii au plecat de la ideea că fericirea nu e benefică doar pentru sănătatea fizică și psihică a indivizilor, dar contribuie, de asemenea, la progresul națiunilor.

“Se cere din ce în ce mai mult ca politicile să se alinieze la ce contează cu adevărat pentru oameni așa cum caracterizează ei înșiși bunăstarea”, spune Jeffrey Sachs, profesor la Columbia University, co-editor al raportului.

Cele mai fericite țări sunt concentrate în Europa de Nord. Națiunile nordice au obținut cele mai mari scoruri la cele șase categorii: PIB pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, a avea o persoană de bază, libertatea de a face alegeri de viață, libertatea față de corupție și generozitatea.

Primele cinci locuri din top sunt ocupate de Danemarca, Norvegia, Elveția, Olanda și Suedia.

Nu e prima dată când Danemarca iese pe primul loc într-un astfel de top. Anul trecut, un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a arătat că 88% dintre danezi au răspuns pozitiv la întrebarea “Cum vă simțiți astăzi?”.

Canada, care vine imediat după Suedia, în top, și-a câștigat locul prin speranța de viață, venituri medii ridicate și legături comunitare strânse. Statele Unite au intrat în top pe locul 17, după Mexic.

România se află spre coada clasamentului și, în plus, raportul remarcă o scădere a fericirii românilor în perioada 2010-2012 față de perioada 2005-2007.

Cele mai puțin fericite țări din lume sunt în Africa sub-sahariană și sudul și estul Asiei.

Sursa: Huffington Post

Puteți citi și:

Nu există nicio legătură între fericirea copiilor și structura familiei

Harta celor mai scumpe orașe din lume în 2013

Omenirea e fericită


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger