Cele mai ciudate legi din lume legate de consumul de bere

0

Pe cât de ciudat sună, pe atât de real este: există state în lume unde mai sunt în vigoare legi vechi care pun oamenii în dificultate când vine vorba de consumul de bere. Printre locurile unde mai fiinţează astfel de legi se numără Nigeria, Rusia, Scoţia, Canada, Australia şi statele american Nebraska, Alaska, Ohio, Iowa şi Texas, scrie site-ul australian News.Com.

 

 

În Nigeria, este ilegal importul de bere şi, de asemenea, este ilegală producerea berii. Dar, dacă reuşeşti, cumva, să găseşti bere, să o cumperi şi să o bei, este în regulă, atâta vreme cât ai peste 18 ani.

Statul Nebraska are mai multe legi inexplicabile legate de bere, între care una care spune că este ilegal să vinzi bere la tine în local dacă nu faci un ceaun de supă. Legea nu specifică, însă, dacă supa nu ar putea fi doar reîncălzită, în aşa fel încât proprietarul localului să nu facă de fiecare dată când vinde bere o altă supă.

În Alaska, este ilegal să serveşti bere unui ren. Dacă asta vi se pare hilar, aflaţi că în Ohio este în regulă să dai bere peştilor, atâta vreme cât nu îi îmbeţi. În statul Iowa, nu ai voie să mergi la culcare cu consoarta dacă ai luat la bord mai mult de trei guri de bere, altfel rişti o amendă. Nu ştim dacă legea chiar este pusă în aplicare sau cât de des, dar, pe hârtie, ea există.

Până acum câţiva ani, berea nu era considerată băutură alcoolică în Rusia, pentru că avea sub 10% alcool în ea. Era considerată aliment, astfel că putea fi vândută şi consumată oricând, la orice oră. Legislaţia ruşilor în această privinţă s-a mai schimbat în ultimii ani, în special din cauza studiilor despre creşterea numărului deceselor provocate de alcool.

Deşi în multe privinţe are legi mai relaxate decât restul Marii Britanii, Scoţia ia consumul de alcool foarte în serios. Spre exemplu, un bărbat beat nu poate avea cu el o vacă. Altfel spus, nu îţi poţi conduce vaca dacă eşti băut.

În Canada, în regiunea Saskatchewan, nu ai voie să bei apă dacă bei bere (dacă te afli într-un local unde se serveşte bere). În alte regiuni ale Canadei, este în regulă dacă vrei să dai pe gât un pahar cu apă după ce ai băut câteva beri, dar în cea menţionată te poţi trezi cu o amendă.

În vremurile de dinaintea apariţiei Wikipedia, când enciclopediile de casă erau populare, în statul Texas era ilegal să deţii Encyclopaedia Britannica (Enciclopedia Britanică) deoarece conţinea o reţetă de bere de casă. În schimb, era ok să mergi într-un bar ca să consumi bere, doar să nu ţi-o faci singur acasă.

În Vestul Australiei, este ilegal să striveşti o doză de bere între sâni (sau cu pieptul). O amendă deloc neglijabilă se poate aplica localului care permite asta sau celui (celei) care vrea să demonstreze că poate face acest lucru.

 

Surse şi foto: News.Com, Mobile Likez

 

Puteţi citi şi:

Berea cu gust de potecă de munte

Obama spune că marijuana nu este mai periculoasă decât alcoolul

Consumul de alcool cauzează probleme de memorie bărbaţilor de vârstă mijlocie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger