Cele mai celebre cuvinte din istoria zborurilor spațiale nu au fost spontane

2

Astronautul Neil Armstrong nu a improvizat când a rostit cele mai celebre cuvinte din istoria zborurilor spațiale, susține fratele său. Acesta a declarat într-un documentar difuzat de BBC Two că astronautul a scris pe o hârtie “Un pas mic pentru un om, un pas uriaș pentru omenire”, înainte să pornească spre Lună de pe Cape Canaveral, Florida, împreună cu astronauții Buzz Aldrin și Michael Collins în iulie 1969.

 

neil

 

Din cauza unei defecțiuni, milioanele de oameni care urmăreau la televizor cum Armstrong devenea primul om care călca pe suprafața lunii nu au auzit pronunțarea lui “a (un)” înainte de “man (om)”.

Armstrong, care a murit în august anul trecut la 82 de ani, a susținut mereu că a compus fraza după aterizarea pe Lună, pe 20 iulie 1969, în timp ce aștepta să părăsească Eagle-ul. În documentar, însă, fratele său mai mic, Dean, spune că asta nu e chiar adevărat.

“Dean mi-a spus că Neil a împărtășit aceste cuvinte cu el puțin înainte să părăsească Cape Canaveral, adică înainte cu vreo două săptămâni înainte de misiune”, a declarat producătorul documentarului Chris Riley.

Alte voci se întreabă de ce a așteptat Dean să facă această dezvăluire după moartea fratelui său și de ce nu a spus acest lucru când a fost intervievat pentru biografia autorizată a lui Neil Armstrong din 2002, când a avut permisiunea să vorbească deschis.

Sursa: Reuters

 


2 comentarii

  1. Mariuca Popescu via Facebook on

    nu cred ca sunt oameni care pot scoate pe gura ceva memorabil cand se vad pusi in fata unor lucruri extraordinare. Poate doar: F…K sau WoW.. 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger