Cele mai bune și cele mai proaste meserii în 2013

0

În caz că faceți statistici pentru companii, în special pentru firme de asigurare, și le evaluați riscurile financiare aveți cel mai bun job pe care îl puteți avea în 2013. Așa arată clasamentul anual realizat de Careercast.com care notează 200 de meserii în funcție de venit, stres, posibilitățile de angajare și mediul de lucru care include cerințele fizice.

Inginerii biomedicali și de software ocupă celelalte două poziții din top 3. Profesor la universitate – care se află pe locul 15 în acest top – se află pe primul loc în top 10 al celor mai puțin stresante meserii în 2013, datorită siguranței locului de muncă, venitului și riscului scăzut asupra sănătății. E momentul să amintim că topul este făcut pe baza locurile de muncă din Statele Unite. La capătul opus se află membrii forțelor armate americane, care au cel mai stresant job.

Reporterul se află pe ultimul loc în top, el având un job mai rău decât tăietorii de lemne și actorii. Pe lângă sursele tradiționale de stres – deadline-urile și profilul public – reporterii sunt presați, în 2013, și de tăierile bugetare, program prelungit și de cetățenii-jurnaliști care fac meseria pe gratis.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger