TechSoup România, împreună cu Romanian American Foundation (RAF) şi Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti (CROS) organizează sâmbătă, 19 mai, gala de decernare a premiilor Restart în Educaţie 2012, începând cu ora 19, la The Ark. În cadrul evenimentului vor fi alese cele mai bune trei proiecte propuse în cadrul competiţie Restart în Educaţie, proiecte care vor primi fiecare o finanţare în valoare de $5000 (de dolari), pentru a fi implementate.
Vor fi prezenţi invitaţi din mediul diplomatic, de business, IT&C şi investitori. Mai mult decât atât, Excelenţa Sa Mark Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, cât şi Excelenţa Sa, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii, vor lua parte la această gală.
Competiţia Restart în Educaţie este o iniţiativă care şi-a propus să gaseasa şi să susţină cele mai bune idei de chimbare prin intermediul tehnologiei în domeniul educaţiei, dezvoltându-se totodată şi într-o platformă dedicată inovaţiei, realizată printr-un parteneriat între Romanian American Foundation, TechSoup România (despre care ați mai citit pe TOTB aici) şi Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti, www.restartedu.ro.
Ideile de proiecte au fost înscrise în perioada 20 februarie- 24 marţi.. Din cele 80 de proiecte înscrise pe www.restartedu.ro în perioada 21 martie-25 februarie, în etapa de preselecţie au fost alese 20, care au mers mai departe, în Tabăra de Selecţie, unde timp de 2 zile, tinerii au avut ocazia să îşi modeleze ideile, cu sprijinul unor mentori, iar la final au prezentat proiectele în faţă un juriu format din specialişti din diverse domenii. Din cele 20 de proiecte au fost alese 7, care au primit sprijin din partea echipelor de programatori şi webdesigneri pentru a da o primă variantă online a ideilor lor.
În cadrul evenimentului de sâmbătă, 19 mai, vor fi alese prin votul public al celor din sala 3 dintre cele mai bune idei, care vor primi o finanţare în valoare de 5000 de USD.
“Restart în educaţie oferă un spaţiu pentru că studenţii, elevii, tinerii profesionişti şi profesorii să se implice într-un dialog democratic despre învăţare, metode şi importanta cunoaşterii în era digitală. Peste 6000 de oameni s-au implicat direct în acest proces, livrând mai mult de 700 de idei şi 86 de proiecte complete înscrise din toată ţara. Ideile finaliste şi tinerii care le-au adus în faţa publicului reprezintă vârful acestui conglomerat de idei şi iniţiative.” a subliniat Chris Worman, founder of TechSoup România.
Despre Restart în Educaţie
Restart în educaţie este o competiţie care îşi doreşte să găsească şi să susţină cele mai bune idei online care să transforme educaţia. Punctul său central este o platformă dedicată inovaţiei în educaţie creată printr-un parteneriat între Romanian American Foundation, TechSoup România şi CROS. Cele trei organizaţii au dorit să găsească idei despre cum internetul şi aplicaţiile mobile pot ajuta învăţarea şi dezvoltarea oamenilor, fie direct sau prin facilitarea accesului la experienţe offline, oameni şi resurse de învăţare. Cele mai bune 7 idei vor primi servicii de programare, web-design, consultanta, iar cele mai bune 3 vor primi 5000 dolari şi asistenta pe o perioadă de 6 luni pentru a atinge masa critică de utilizatori şi pentru a deveni sustenabile.
Despre TechSoup România
TechSoup este cea mai mare întreprindere socială din domeniul tehnologic din lume, dezvoltându-se de-a lungul timpului într-un program, uriaş de donaţii şi training-uri pentru ONG-uri. Scopul său este de a aduce împreuna reprezentanţi ai comunităţii IT&C şi mari donatori de hardware şi software, de-o parte, şi beneficiarii din sectorul non-profit, de cealaltă parte. În România, TechSoup activează din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 1.4 mil. de dolari în donaţii şi a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanţi ca Cisco şi Microsoft.