Cele mai bune filme de la Pelicam 2015, la București

0

Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam organizează doua proiecții “de încălzire” înaintea celei de-a cincea ediții a festivalului de la Tulcea. În săptămâna 23-29 mai, vor fi proiectate două dintre filmele câștigătoare de anul trecut.

Good Things Await” (r. Phie Ambio, 2014, Danemarca), filmul câștigător al ediției Pelicam 2015, spune povestea lui Niels Stockholm, fermierul de 84 de ani, ultimul care practică agricultura biodinamică în Danemarca. Niels este unul dintre cei mai idealiști agricultori din Danemarca. El conduce ferma biodinamică împreună cu soția sa, Rita, iar de la ferma lor, Thorshøjgaard, distribuie produse unora dintre cele mai bune restaurante din lume. Dar nu toată lumea este pasionată de Thorshøjgaard și metodele holistice folosite. Autoritățile și birocrația amenință să închidă ferma. Regizoarea Phie Ambo urmărește lupta lor în a se asigura că nu sunt ultimii care urmează acest mod de a face agricultură, ci printre primii.

Good Things Await Trailer from Danish Documentary on Vimeo.

Documentarul deosebit de emoționant va fi proiectat pentru publicul din București marți, 24 mai, la Cinema Muzeul Țăranului Român, în aer liber, de la ora 21. Intrarea este liberă. 

Tristia: A Black Sea Odyssey” (r. Stanislaw Mucha/ 2014/Germania), câștigător al competiției Black Sea Docs de anul trecut, ne poartă într-o călătorie extraordinară de 5.000 de kilometri de-a lungul coastelor a șapte țări din jurul Mării Negre. Peisajele se întind din Crimea în Caucaz, de la coasta nordică a Turciei la Delta Dunării. Tristia captează coliziunea dintre imagini mitice, care par să fi supraviețuit trecerii timpului, și schimbări multiculturale de după perioada comunistă.

Documentarul va fi proiectat pentru publicul din București joi, 26 mai, la Deschis Gastrobar, de la ora 21. Intrarea este liberă.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger