Cele mai bizare tehnici de seducţie din lumea animală

0

Melci care se împung cu săgeţi ale dragostei, peşti care mormăie la “urechea” partenerului sau acarieni care pictează cu mătase sunt printre cele mai bizare exemple de tehnici de seducţie din lumea animală care vor putea fi descoperite într-o nouă expoziţie la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, informează The Telegraph.

Oamenii o spun prin felicitări şi flori, dar animalele îşi exprimă sentimentele prin mormăieli, picturi şi împunsături. Noua expoziţie arată cât de departe merg vietăţile pentru a-şi atrage partenerul.

“Orice simţ pe care îl are un animal poate fi exploatat pentru seducţie”, spune Tate Greenhalgh, curator al expoziţiei Sexual Nature, care va dezvălui secretele animalelor şi plantelor. “Vrem să arătăm varietatea de feluri în care animalele se reproduc”, mai spune acesta.

Nu doar oamenii obişnuiesc să ofere cadouri. Cercetătorii care monitorizează delfinii amazonieni au observat că masculii le oferă femelelor buchete de buruieni subacvatice pentru a le seduce.

Masculii unei specii de muşte le oferă femelelor cadouri sub formă de pradă învelită în mătase în încercarea de a se împerechea cu acestea. Câteodată aceştia fac baloane de mătase fără nimic înăuntru pentru a le oferi în dar.

Pietrişul este calea spre inima femelei din specia de pinguini adelie, pietriş pe care îl folosesc pentru cuiburile unde îşi depun ouăle.

Corcodelul crestat este un exemplu pentru cuplurile cu vechime. Partenerii din această specie fac schimb de cadouri care constau în hrană de-a lungul relaţiei pentru a testa angajamentul partenerului.

Şi muzica este o metodă de seducţie pentru multe specii. Păsările de pădure folosesc sunetul pentru a atrage parteneri, iar cercetătorii au descoperit că şi eglefinii fac serenade femelelor.

Acarienii de catifea pictează pentru a seduce femelele. Ei lasă dâre încâlcite de mătase pentru a fi urmate de female. Dacă acestea sunt încântate de realizarea artistică vor urma dâra până la capăt unde se aşează pe sperma lăsată de masculi acolo.

Mirosul este printre cele mai importante simţuri din regnul animal. Femelele din specia fluturilor împărat eliberează feromoni care pot fi detectaţi de masculi de la câţiva kilometri.

Plantele sunt deja folosite de către oameni pentru a face parfumuri şi alte produse frumos mirositoare pentru a-i face irezistibili, dar plantele folosesc această tehnică în avantajul lor. Orhideea-albină produce un miros asemănător unei albine şi s-a dezvoltat arătând ca o albină pentru atrage albinele masculi care iau polenul şi îl transferă către o altă orhidee-albină, polenizând plantele.

În lumea animală există însă şi metode mai puţin plăcute de seducţie. Este cazul melcilor care se înţeapă cu săgeţi ale dragostei. Ei îşi injectează un hormon unul altuia pentru a-şi schimba comportamentul. De asemenea, porci spinoşi au un alt obicei neplăcut. Masculii stropesc femelele cu urină pentru a le atrage.

Foto: Flickr / schillergarcia

Citiţi şi:

O americancă a îcenrcat să trimită un câine prin poştă

Limitele ţânţarilor modificaţi genetic

Avioanele supersonice le stârnesc crocodililor râvna sexuală

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger