Cele mai bizare legi ale divorţului din lume

2

Glitzy Secrets şi Metro au făcut o listă cu cele mai bizare legi ale divorţurilor din lume – unele nu mai sunt în vigoare, dar altele, extrem de ciudate, deşi nu mai sunt aplicate (pentru că sunt foarte vechi şi nu mai corespund timpurilor moderne), nu au fost, încă, abrogate.

Arabia Saudită

O femeie are dreptul să ceară divorţul pe motive întemeiate dacă soţul ei nu îi aduce cafea proaspătă în fiecare dimineaţă.

Hong Kong

Potrivit unei foarte vechi legi chinezeşti, aici este legal pentru o femeie să îşi ucidă soţul, dacă îl prinde înşelând-o. Problema este că legea spune să îl omoare doar cu mâinile goale, fără vreo armă…

Samoa

Este legal pentru o femeie să ceară divorţul dacă partenerul ei uită de ziua ei de naştere.

Scoţia

Nu e vorba chiar de divorţ, dar rămâne o lege bizară: până în anul 1939, aici era legal ca o femeie să ceară ca un bărbat să îi devină soţ în acte dacă se culcase cu ea.

Kansas

O femeie poate cere divorţul dacă soţul ei nu reuşeşte să se înţeleagă cu mama ei.

Kuweit

Conform unei legi foarte vechi, un bărbat putea fi încarcerat dacă se uita “senzual” la altă femeie decât soţia lui. Sau dacă se uita plin de dorinţă la orice femelă din regnul animal…

Colorado

O veche lege statală spune că un bărbat poate ajunge la închisoare dacă vrea să întreţină relaţii sexuale cu soţia lui duminica.

Carolina de Sud

Falsa promisiune de căsătorie, cu scopul seducţiei unei femei, poate aduce o serie de probleme bărbaţilor care fac asta – procese şi pedepse reglementate de mai multe legi statale.

Australia

O lege aborigenă spune că, dacă o femeie aborigenă dorea să se despartă de soţul ei, avea două opţiuni: să îl convingă să accepte despărţirea ori pur şi simplu să se mărite cu alt bărbat, ceea ce ar fi dus la încetarea de drept a primei căsnicii.

Utah

Legi vechi din acest stat spun că bărbatul este responsabil pentru acţiunile soţiei sale. Dar legile se aplică numai când e vorba de acţiuni ale soţiilor realizate când bărbaţii lor sunt cu ele…

Delaware

În acest stat se poate obţine o anulare a căsătoriei dacă unul dintre soţi (sau amândoi) a făcut asta ca răspuns la o provocare.

 

Sursa şi foto: Metro


2 comentarii

  1. Căpitaneee (Planet), pe la școlă nu prea ți-a plăcut? ”dacă soţul ei nu ai aduce cafea proaspătă” ai aduce sau îi aduce??? Ce scuză invoci? Că nu folosești diacritice? Cade. Că ai apăsat din greșeală altă tastă? Cade. A și I sau Î sunt la capete diferite ala tastaturii. Nu știi când se folosește î din i și â din a…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger