Cele mai ascunse confesiuni ale pasagerilor, proiectate într-o gară britanică

0

Imaginați-vă că, în timp ce așteptați trebul la Gara de Nord, ați putea urmări pe un panou mărturisiri despre dorințe și frici ascunse ale partenerilor voștri de călătorie. Chiar dacă aceste confesiuni ar fi afișate anonim, cu siguranță că împărtășirea unor lucruri mai puțin comode ale vieților noastre interioare ar face ca în relația cu cei din jur să se insinueze o oarecare complicitate. Până să asistăm însă la un astfel de experiment la Gara de Nord, îl putem testa la gara din Brighton, aflată în sudul Angliei.

”Peretele Așteptării” (”Waiting Wall”) este conceput să afișeze mesaje trimise anonim de pasagerii care tranzitează gara din Brighton, în care aceștia își mărturisesc anumite secrete care îi apasă. Această instalație va fi activă până pe 27 septembrie, ca parte din festivalul de artă digitală desfășurat în oraș.

2 3 4

 

Panoul a fost creat de artistul Alan Donohoe și de programatorul Steven Parker, pornind de la sugestia scriitorului Alain de Botton de a crea o versiune actualizată a Zidului Plângerii din Ierusalim. ”Când stai pe peron și aștepți un tren supraaglomerat care întârzie, vei putea avea parte de o experiență care să te remonteze și să te pună pe gânduri,” explică autorii instalației. Confesiunile necunoscuților au rolul de a ne reaminti că nu suntem singurii care au parte de probleme și gânduri apăsătoare.

5 6 7 8

Mesajele pot fi trimise la adresa thewaitingwall.com, unde pot fi, de altfel, și citite.

9 10 11 12 13 14

Sursa: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger