Cel puțin un sfert dintre femeile care avortează sînt victime ale violenței domestice

0

Cercetările științifice ne confirmă uneori lucruri pe care le intuiam. Și e important, pentru că din ce în ce mai mult politicile publice se bazează pe dovezi empirice. Legătura dintre violența domestică și întreruperile de sarcină în cazul multor femei era bănuită – dar nu se știau cifrele exacte și cît de monstruos de mari sînt acestea.

 

 

În revista PLOS Medicine a apărut săptămîna aceasta un studiu al cercetătoarei Susan Bewley de la Kings College London care stabilește fără nici o urmă de îndoială o legătură între violența domestică din viața unor femei și decizia lor de a face întreruperi de sarcină.

Bewley a analizat 74 de studii despre violența domestică (fizică, sexuală sau emoțională/psihologică) din viața femeilor care au făcut un avort. Din informațiile răspîndite în aceste studii, Bewley a făcut o sinteză și a descoperit că în toată lumea 25% dintre femeile care au făcut avorturi au suferit și abuzuri serioase din partea partenerilor.

O altă informație importantă e că femeile sînt dispuse să vorbească, dacă sînt întrebate de cei la care apelează pentru întreruperea sarcinii, despre violența din viața lor. Aceasta înseamnă că locurile unde se fac avorturi ar putea fi folosite și pentru a se încerca intervenții menite să reducă violența intimă.

Printre factorii care limitează valabilitatea acestor rezultate se numără și sub-raportarea violenței domestice  – cifrele ar putea fi deci și mai mari.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger