Cel mai vechi mesaj în sticlă a plutit pe mare 97 de ani

1

Cel mai vechi mesaj în sticlă a fost găsit de un comandant scoțian de navă. Cartea Recordurilor a înregistrat descoperirea realizată pe 12 aprilie, când comandantul navei de pescuit “Copious” a “pescuit” sticla cu mesaj în Marea Nordului.

 

Sticla a plutit în apele Mării Nordului 97 de ani și 309 zile. Acest mesaj depășește recordul anterior cu mai mult de cinci ani. Coincidența face ca un prieten de-ai lui Andrew Leaper, cel care a găsit acest mesaj, să fi găsit mesajul care a stabilit recordul anterior, pe aceeași navă.

Sticla găsită în aprilie conține o vedere prin care i se cere găsitorului să noteze data și locația descoperirii și să o returneze directorului Consiliului de Pescuit al Scoției. Mesajul a fost aruncat în apă pe 10 iunie 1914 de către căpitanul C H Brown de la Școala de Navigație din Glasgow.

Aceasta a fost una dintre cele 1.890 de sticle aruncate în larg în scop științific. Fiecare conținea același mesaj.

“Sticlele care plutesc dădeau oceanografilor, la începutul secolului, informații prețioase care îi ajutau să realizez modele privind circulația apei în mările din jurul Scoției”, spune Bill Turrell, specialist al ecosistemelor marine.

Sursa: Discovery


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger