“Cel mai urât zoo din lume” va fi închis

0

În oraşul Split, din Croaţia, se găseşte “cel mai urât zoo din lume”, după descrierile tuturor turiştilor care au trecut pe acolo şi cele de pe site-uri de călătorie sau cu informaţii pentru turişti. Grădina zoologică a fost intens criticată pentru condiţiile cumplite în care erau ţinute animalele. Autorităţile au decis să o închidă, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Goran Kovacevic, viceprimarul oraşului Split (al doilea mare oraş al Croaţiei), a făcut ieri anunţul referitor la închiderea grădinii zoologice. „Am dispus, deja, pregătirile şi întocmirea unui program pentru relocarea tuturor animalelor”, a declarat acesta, citat de agenţia naţională de presă Hina. Maimuţele vor ajunge în Germania, iar pentru tigrul bătrân de 14 ani aflat în acest zoo încă se lucrează la găsirea unei soluţii de relocare. Mulţi vizitatori ajunşi în Split au scris despre condiţiile de la zoo, în special pe site-ul Trip Advisor, remarcând starea jalnică a cuştilor în care sunt ţinute animalele şi condiţiile precare în care trăiesc: „Acest zoo este o ruşine. Nu înţeleg cum de este încă funcţional. Este o experienţă cumplită”, a scris un vizitator. Altul a comentat doar atât: „Este pur şi simplu monstruos”.

Grădina zoologică din Split nu are o reputaţie proastă de ieri – alaltăieri. De multă vreme, activişti pentru drepturile animalelor, uniţi în grupul civic Marjan, încearcă să obţină închiderea acestui loc. „Urşii trăiesc în cuşti mici de beton. Până de curând, erau cinci lupi într-o cuşcă, aveau atât de puţin spaţiu, încât se atacau mereu unul pe altul”, povesteşte Srdjan Marinic, liderul grupului Marjan. După ce animalele vor fi mutate şi zoo-ul închis, locul respectiv va fi transformat într-un parc recreaţional pentru animale domestice, loc de joacă pentru copii şi grădină botanică, a mai anunţat viceprimarul oraşului. Split este o localitate aflată la Marea Adriatică, des vizitat de turişti în special vara, datorită, în mare parte, moştenirii sale istorice romane, dar şi poziţionării în apropierea unor insule cunoscute.

 

Sursa: Reuters

Foto: Trip Advisor

 

Puteţi citi şi:

O grădină zoologică daneză, criticată pentru disecarea unei girafe de faţă cu copii

Ce ascunde una dintre cele mai populare emisiuni de pe Animal Planet

Un ofiţer italian, dat în judecată după ce a salvat viaţa unei pisici în Kosovo

Ecoturismul, o soluţie pentru salvarea lemurienilor de la dispariţie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger