Cel mai relaxant cântec înregistrat vreodată

0

O melodie de opt minute care combină frumos armonii, ritmuri și bucăți de bas care ajută la încetinirea ritmului cardiac, la reducerea tensiunii arteriale și a nivelurilor de stres, aflăm de pe UnbelievableFacts.com. Cântecul conține chitară, pian și mostre electronice de sunete naturale, iar oamenii de știință îl consideră cel mai relaxant.

În cadrul unui studiu, 40 de femei cu fost conectate la senzori și și li s-a dat să rezolve puzzle-uri contratimp pentru reducerea nivelului de stres. Apoi li s-au pus diferite cântece pentru a li se testa ritmul cardiac, tensiunea arterială, respirația și activitatea cerebrală. Melodia Weightless (Imponderabil), despre care vorbeam mai sus, a fost cu 11% mai relaxantă decât oricare alta, cauzând chiar și moleșeală în rândul femeilor din laborator, și le-a redus acestora nivelul de anxietate cu 65%. Potrivit lui Lyz Cooper, fondatoarea Academiei Britanice de Terapie prin Sunet, melodia a fost creată cu ajutorul unor teorii științifice și folosește principii muzicale despre care se știe că, individual, induc calmul.

Astfel, în timp ce oamenii ascultă cântecul, bătăile inimilor lor ajung să se sincronizeze cu beat-ul. Cooper spune că e necesar ca melodia să aibă opt minute, pentru că partea de entertainment se instalează după circa cinci minute. Distanțele dintre note au fost alese pentru a crea un sentiment de euforie și tihnă. În plus, cântecul nu conține teme melodice repetitive, ceea ce le permite ascultătorilor să se deconecteze complet din moment ce nu mai sunt nevoiți să încearcă să-și dea seama ce urmează. Sunetele de clopoței care apar din când în când induc o stare și mai adâncă de relaxare, elementul final al melodiei fiind sunetele joase, șuierăturile și bâzâiturile, asemănătoare cântărilor budiste.

Aflați mai multe pe UnbelievalbeFacts.com.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger