Cel mai rapid avion solar din lume a trecut primele teste de zbor

0

Sunseeker Duo, cel mai rapid avion solar din lume cu două locuri, a încheiat cu succes prima serie de teste de zbor. Avionul a fost prezentat la AERO Global Show for General Aviation din Friedrichshafen, Germania, în luna aprilie a acestui an, după care a fost transportat în Italia pentru testele de zbor (şapte la număr).

 

 

Toate sistemele sale funcţionează corect, au anunţat piloţii avionului solar rapid după testele efectuate la o bază aflată în Voghera, Italia. „Totul a mers minunat, avionul se manevrează frumos. Unul dintre principalele lucruri pe care trebuia să le testăm era unghiul aripilor faţă de cel al trenului de aterizare, să fie corect, astfel încât roţile principale ale trenului de aterizare să fie cele care ating primele solul, nu celelalte, şi asta tocmai am demonstrat”, a declarat Eric Raymond, unul dintre coordonatorii proiectului.

Avionul poate zbura timp de 25 de minute alimentat fiind numai de baterii şi poate zbura timp de patru ore dacă este expus direct luminii solare. Aripile avionului se pot plia, astfel încât să încapă şi într-un hangar de dimensiuni mai mici. Există, încă, o serie de modificări care îi vor fi aduse, pentru îmbunătăţire, pe partea electronică, dar primele teste trecute cu succes de aparat arată că, pe lângă avioane solare capabile de curse lungi, vom avea în curând şi avioane solare care să poată întruni şi cerinţele la nivel de viteză.

 

 

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger