Cel mai prost plătiți muncitori din lume

2

După 40 de ani de muncă zilnică – fără nicio zi liberă -, două femei din sudul Indiei s-au hotărât să se înscrie în Cartea Recordurilor, pentru cele mai mici salarii. În vreme ce europenii protestează împotriva măsurilor de austeritate, cele două femei de serviciu au câștigat, în medie 2,5 euro anual, ultimii 11 ani muncind gratis, în urma unui conflict cu angajatorul.

 

Timp de aproape patru decenii, cele două femei, acum în vârstă de 59 de ani, au curățat toaletele de la Institutul Guvernamental pentru Pregătirea Femeilor-Profesor din sudul Indiei.  Deși nu au lipsit nicio zi de la muncă, ele nu au primit niciodată vreo mărire de salariu, astfel încât au câștigat anual o medie de 180 de rupii, cu puțin peste 2 euro. ”În fiecare an ni s-a promis o mărire de salariu, însă n-am primit-0 niciodată. Am avut încredere că angajatorii noștri ne vor plăti într-o bună zi, dar n-am crezut nicio clipă că se va ajunge aici. Noi ne mândrim cu munca noastră și tocmai de aceea nu am renunțat niciodată la ea,” a declarat una dintre cele două femei, care acum vor să se înscrie în Cartea Recordurilor.

În 2001, când au depus plângere la Tribunalul Administrativ din Karnataka, Udupi, salariile nu le-au mai fost plătite deloc – au muncit 11 ani pe gratis. Acest lucru nu le-a împiedicat însă pe cele două femei să-și continue munca: 21 de toatele curățate de trei ori pe zi, șapte zile pe săptămână. În 2003, când Tribunalul a decis ca statul să le acopere celor două angajate salariul, decizia a rămas fără nicio urmare. Ravindranath Shanbhag, președintele Fundației pentru Protecția Drepturilor Omului, le-a ajutat pe cele două femei să meargă la Curtea Supremă, care a decis în 2004 că guvernul ar trebui să le ofere banii restanți, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până azi. La anul, cele două femei de serviciu ar urma să iasă la pensie.

Sursa: Daily Mail

 


2 comentarii

  1. Liviu Black via Facebook on

    Eu as propune o lege ca parlamentarii sa nu primeasca nici un leu cel putin 3 luni pe an.. Cred ca s-ar rezolva multe probleme.. :)))
    oricum, cam cel putin o treime din angajatii din romania se multumeste cu salariul minim pe economie..

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger