Cel mai mic parc din lume

0

Chiar dacă Bucureştiul stă foarte prost la spaţiu verde pe cap de locuitor, sperăm că cetăţenii vor fi cu ochii de primari, astfel încât capitala să nu bată recordul deţinut în prezent de Mill Ends Parc, din statul american Oregon. Mill Ends are diametrul de doi metri şi nu cuprinde decât un copac şi câteva plante pitice, fiind momentan campionul Guiness la categoria “cel mai mic parc din lume”.

 

Mill-Ends-Park4-550x413

 

Locul unde se află acum celebrul şi mult vizitatul parc din Oregon era iniţial destinat amplasării unui stâlp de iluminat. Cum stâlpul, însă, a întârziat să apară şi cum buruienile au acaparat fâşia de pământ, un editorialist de la Oregon Journal care a observat cum natura se instalează în mica insulă căscată în beton a deschis o rubrică dedicată acestui petic de pământ. Dick Fagan s-a apucat chiar să planteze mici tufişuri în acest loc şi a reuşit, cu fiecare articol, să creeze o întreagă mitologie a Mill Ends.

 

Mill-Ends-Park2-550x596

Mill-Ends-Park-550x413

 

Din poveste face parte şi un spiriduş, botezat Patrick O’Toole. Fagan povesteşte că, atunci când l-a întâlnit pe Patrick, aceasta s-a oferit să-i îndeplinească o dorinţă. Jurnalistul şi-a dorit un parc doar pentru el, însă, cum a omis să precizeze dimensiunile, a primit în dar spaţiul verde cu diametrul de doi metri. Fagan a murit de cancer în 1969, când Mill Ends devenise deja o atracţie turistică.

 

Mill-Ends-Park3-550x413

 

Municipalitatea Portland a achiziţionat mini-parcul în 1976, când, de altfel, oaza din mijlocul străzii a căpătat şi statutul de parc al oraşului, în mod oficial. Mill Ends deţine recordul pentru cel mai mic parc din lume din 1971, iar de atunci, locuitorii oraşului i-au adus numeroase îmbunătăţiri: i-au amenajat o minusculă piscină, i-au construit statuete de mici dimensiuni şi i-au înlocuit plantele. În 2013, cineva a furat însă singurul copac din Mill Ends, incident care a ajuns pe prima pagină a mai multor ziare americane. Primăria a înlocuit rapid copacul, care a reapărut la scurtă vreme într-un alt parc din oraş.

 

Sursa: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Un mic ecosistem trăieşte, de 54 de ani, sigilat într-o sticlă

Cum să creşti legume într-o sticlă de plastic

FOTO Ghivece sparte, transformate în grădini pline de imaginaţie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger