Cel mai mare stat al Austriei funcţionează integral pe energie regenerabilă

1

Locuitorii regiunii Austria Inferioară au la dispoziţie, acum, electricitate generată 100% din resurse regenerabile. Această energie verde ajunge în casele celor 1,65 de milioane de rezidenţi ai statului austriac (unul din cele nouă care compun Austria federală).

“Am investit masiv pentru a obţine eficienţă energetică şi a utiliza resurse regenerabile: din anul 2002 am investit aproape trei miliarde de euro în electricitate ecologică – de la parcuri solare la centrale hidroelectrice amplasate pe Dunăre”, a specificat Erwin Proell, premierul Austriei Inferioare. În fapt, cea mai mare parte a energiei produse acum în stat provine de la aceste centrale hidroelectrice – 63%, iar restul din ferme eoliene (26%), biomasă (9%) şi sisteme solare (2%).

Prin investiţiile făcute în acest sector al energiei regenerabile, statul a creat cel puţin 38.000 de locuri de muncă “verzi” şi speră ca această cifră să ajungă la 50.000 până în anul 2030. Însă nici restul Austriei nu a rămas mult în urmă: aproape 75% din electricitatea celorlalte state austriece provine tot din resurse regenerabile. Această stare de fapt plasează Austria în topul ţărilor europene care fac paşi concreţi înspre renunţarea la combustibili fosili, alături de Suedia, Portugalia, Danemarca şi Letonia.

Sursa şi mai multe detalii: True Activist

Foto: jamesbellphotography.co.uk


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger