Cel mai mare proiect solar comunitar din lume

0

Cooperativa Westmill Solar, un conglomerat energetic deținut de comunitate, a anunțat că va inaugura cel mai mare proiect solar comunitar din lume în Marea Britanie după ce a cumpărat o fermă solară de 5 megawați lână Oxford. Aceasta a generat peste 4.900 de megawați-oră de electricitate anul trecut.

 

Foto: Inhabitat.com

 

Proiectul comunitar va îngloba în jur de 12 hectare de pământ și 20.200 de panouri solare fotovoltaice care vor genera 4,8 gigawați de energie electrică anual. Cooperativa susține că această cantitate de energie va economisi 2.000 de tone de dioxid de carbon care altfel ar ajunge în atmosferă și va alimenta cu electricitate 1.500 de locuințe pe tot parcursul anului. Peste jumătate din membrii cooperativei locuiesc până în 40 km de ferma solară.

Ferma solară e operațională din iulie 2011, însă era deținută de o companie care s-a decis s-o vândă cărew Westmill Solar. Sistemul energetic solar care exista înainte alimenta cu o cantitate modestă de energie rețeaua electrică a Marii Britanii. Proiectul comunitar a atras 1.650 de investitori, prin intermediul cărora s-au strâns 7,5 milioane de euro în 6 luni pentru achiziționarea fermei, iar când va fi complet dezvoltat, va avea un aport semnificativ la satisfacerea nevoilor energetice ale țării, care și-a fixat mari obiective sustenabile până în 2020.

“Energia solară va deveni cea mai mare sursă de energie din lume pe parcursul vieților noastre și va deschide drumul spre o aprovizionare energetică democratică”, spune directorul executiv al Westmill Solar, Phillip Wolfe. “După cum o demonstrează succesul Westmill, energia solară le permite oamenilor obișnuiți să producă energie curată nu doar pe acoperișurile lor, ci și la nivel de serviciu public”.

Surse: Hydrogenfuelnews.com, Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger