Cel mai mare hotel din lume va fi ridicat la Mecca

1

La finalul anului trecut, vă spuneam că în “locul de naştere” al profetului Mahomed urmează să se construiască un cartier luxos, în care hotelurile şi mall-urile să se întreacă în opulenţă. Controversatul proiect de extindere a Marii Moschei al-Masjid al-Haram din Mecca a început în urmă cu câţiva ani, iar, de atunci, potrivit Gulf Institue din Washington, 95% din patrimoniul cultural de milenii al oraşului a fost distrus. Acum, pe locurile sfinte ale religiei musulmane urmează să fie ridicat cel mai mare hotel din lume.

 

mecca-mega-hotel

 

Hotelul Abraj Kudai, pe care Arabia Saudită îl va construi în cadrul proiectului a cărui valoare se ridică la multe miliarde de euro, va avea 45 de etaje şi 10.000 de camere. Acesta va cuprinde şi 70 de restaurante şi patru heliporturi, iar cinci dintre etajele sale vor fi dedicate exclusiv membrilor familiei regale saudite. Construcţia acestui hotel, programat să-şi deschidă porţile în 2017, va costa aproximativ 4,5 miliarde de euro. Abraj Kudai este conceput pe modelul unei fortăreţe tradiţionale din deşert şi se va învecina cu a doua cea mai înaltă clădire din lume, turnul cu ceas Abraj al-Bait, care găzduieşte mii de camere de hotel de lux. În acest moment, cel mai mare hotel al lumii se află la Las Vegas, unde MGM Grand numără 6.198 de camere.

În ceea ce priveşte proiectul de extindere al Marii Moschei al-Masjid al-Haram, despre care se spune că ar fi fost ridicată de Abraham, acesta urmează să fie finalizat în 2040, iar pierderile de patrimoniu cauzate de modernizare sunt uriaşe. Potrivit The Independent, numeroşi musulmani sunt împotriva acestei măsuri, însă nu doresc să-şi exprime public nemulţumirea, de teama sancţiunilor. Sub legea islamică a Arabiei Saudite, este interzisă venerarea oricăror obiecte sau “sfinţie,” practici incluse în categoria idolatriei. În încăperile Casei lui Mawlid, unde se spune că s-ar fi născut Mahomed, există plăcuţe care interzic credincioşilor să se roage: “Nu există nici o dovadă că Profetul Mahomed s-a născut aici, astfel încât e interzis să vă rugaţi, să aduceţi osanale şi să cereţi binecuvântări.” De asemenea, Şeicul  Abdul Aziz Bin Abdullah al-Sheikh a declarat recent că demolările au fost şi sunt necesare şi că întreaga naţiune ar trebui să fie recunoscătoare guvernului.

 

Sursa: Yahoo News

Foto: Dar Al-Handasah

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger