Cel mai lung tramvai din lume ar putea fi lansat în Budapesta la sfârșitul lunii

0

Autoritatea națională de transport din Ungaria a autorizat tramvaiele lungi pregătite de Budapesta, iar primul astfel de mijloc de transport a primit și undă verde pentru operare, scrie DailyNews Hungary. Considerat cel mai lung tramvai din lume, acesta ar urma să fie lansat la sfârșitul lunii martie. Alte trei tramvaie lungi vor fi introduse în capitală în următoarele luni, iar restul de opt care au fost dezvoltate încă așteaptă autorizarea oficială.

Potrivit Centrului de Transport din Budapesta (BKK), tramvaiul Urbos 3/9 CAF, produs și asamblat în Spania de către compania bască CAF, ar urma să dețină recordul mondial pentru cel mai lung tramvai, având o lungime de 55,9 metri și capacitatea de a găzdui 345 de pasageri în același timp, scrie Think Railways. Designul lor interior, spun autoritățile, răspunde nevoilor din prezent: podea joasă, aer condiționat și vagoane dintr-o singură bucată, fără scaune plasate în poziții înalte.

BKK va opera, în total, 12 tramvaie de 55,9 pe linia 1 din capitala Ungariei, acestea făcând parte dintr-o comandă de 37 de tramvaie plasată companiei CAF în 2013. Restul de 25 au o lungime de 34 de metri, ele fiind prezentate la mijlocul lunii septembrie 2015 și operând deja pe trei linii, urmând să fie deschise alte două linii pentru ele.

Primul tramvai a fost introdus în Budapesta acum 128 de ani, la 28 noiembrie 1887, scrie budapest.hu. El avea 5,5 metri lungime, fiind de 10 ori mai scurt decât cel care ar urma să fie introdus luna aceasta, și acoperea o rută de un kilometru. Linia acoperită de cel nou are 16 kilometri.


Comments are closed.

Advertisment ad adsense adlogger