Cel mai cool primar din lume

1

Nu a făcut facultatea, a fost șofer de taxi și a cântat într-o formație locală numită “Nasul care curge” (în traducere liberă). Așa începe descrierea lui Jon Gnarr, primarul Reykjavík-ului, capitala și cel mai mare oraș al Islandei, pe MessyNessyChic.com, care îl prezintă și ilustrează pe edil în mai multe ipostaze ce îi atestă coolness-ul.

* După ce a terminat cu formația, Jon a devenit cunoscut în țara sa ca actor și comic.

* În 2009, pentru a face mișto de administrație, Jon a înființat împreună cu câțiva prieteni din industrie, care nu aveau nicio pregătire politică, formațiunea politică „Cel mai bun partid”.

Pornind de la prezumția că toate celelalte partide politice sunt corupte în secret, „Cel mai bun partid” s-a declarat fățiș corupt și a mărturisit că nu-și va respecta niciuna din promisiunile făcute înainte de alegeri, printre care s-au numărt: „prosoape gratuite la toate piscinele, un nou Disneyland, un Parlament cu zero consum de droguri până în 2020 și un urs polar pentru grădina zoologică din Reykjavík”. Șase luni mai târziu, Jon și partidul său câștigau alegerile locale. Acesta a fost spotul lor de campanie:

 

 

* Emisiunea preferată a lui Jon este The Wire, produs de HBO. După a fost ales, Jon a anunțat că nu va intra în nicio coaliție guvernamentală cu oameni care nu au urmărit serialul.

* E demn de menționat că, în copilărie, Jon a fost diagnosticat de medici cu retard mintal acut și cu ADHD, fiind tratat într-un spital de stat timp de doi ani.

* Jon este un politician interactiv și implicat când vine vorba de schimbări în oraș.

* Jon a susținut și parada gay din Reykjavík, unde s-a înfățișat ca travestit (foto sus).

* Jon a protestat pentru libertatea trupei rusești de punk Pussy Riot.

* Jon își alege cuvintele cu mare atenție.

 

Accesați MessyNessyChic.com pentru fotografii cu primarul în mai multe ipostaze (inclusiv ca travestit și protestatar, dar și ca politician la patru ace).

 

Foto: Flickr/Matito


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger