Cel mai bătrân om din lume

0

Zilele trecute, un japonez a devenit Cel mai Bătrân Om din Lume, la vârsta de 115 ani. Jiroemon Kimura s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar dacă va prinde cu bine data de 28 decembrie 2012, va bate recordul pentru cel mai bătrân bărbat consemnat în istorie.

 

Japonezul, care locuiește la Tokyo, n-a avut parte numai de o combinație perfectă de gene, ci a și a doptat un stil de viață care l-a ajutat să ajungă la această vârstă. Kimura susține că mâncărurile lui preferate sunt prăjitura cu fasole roșie și orezul, și că a fost dintotdeauna o persoană calmă și echilibrată, lucru care a contribuit și el la longevitate.

Înaintea japonezului, cele mai bătrâne persoane în viață fuseseră două americane, Dina Manfredini, dar care a încetat recent din viață, la 115 ani, și Besse Cooper, care a decedat la începutul lui decembrie, după ce atinsese pragul de 116 ani.  Cooper spunea că nu a mâncat niciodată junk food, deși a trăit toată viața în SUA, însă printre felurile de mâncare preferate se numărau șunca și ouăle prăjite, precum și puiul prăjit, contrabalansate totodată de multe legume.

Momentan, cea mai bătrână femeie din lume este tot din Japonia, țara cu cea mai ridicată medie de vârstă din lume, lucru determinat nu doar de dieta cu puține grăsimi, foarte săracă în zahăr, ci și într-un sistem medical performant. În Japonia, speranța medie de vârstă pentru un bărbat este de 79 de ani, iar pentru femei, de 86 de ani. Comparativ, media globală este de 67 de ani pentru bărbați, respectiv 73 de ani pentru femei.

Sursa: The Atlantic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger