Cel mai bătrân atlet belgian a dat o mare petrecere, înainte să fie eutanasiat

3

Emiel Pauwels, cel mai bătrân atlet al Belgiei, supranumit, de altfel, “Fulgerul belgian”, a ales să-şi pună capăt zilelor prin eutanasie, înainte ca boala de care suferea — cancerul — să pună definitiv stăpânire asupra lui. În vârstă de 95 de ani, Pauwels a ajuns celebru pentru performanţele sale atletice la vârsta a treia, anul trecut devenind campion european la veterani, în cadrul probei de 60 de metri, de la campionatul mondial de atletism. Pauwels a decis să-şi sfârşească viaţa, dar nu înainte de a-şi lua rămas bun de la apropiaţi, printr-o petrecere pe cinste.

 

0801_Belgian_Bolt_blog

 

Anul trecut, o înregistrare a cursei unde Pauwels s-a întrecut cu finlandezul Ilmari Kopinnen a devenit virală, stârnind reacţii de admiraţie în faţa condiţiei fizice de invidiat de care cei doi vârstnici dădeau dovadă. Din 2013 însă, starea de sănătate a belgianului s-a înrăutăţit semnificativ, în ultimele luni fiind nevoit să stea în pat, suferind de cancer la stomac.

 

 

Tocmai de aceea, “Fulgerul belgian” a decis să apeleze la eutanasiere, practică legală în Belgia, unde, anual, circa 1.400 de persoane aleg să-şi sfârşească astfel viaţa. Cu două zile înainte de a face pasul decisiv, Pauwels a dat o petrecere în Bruges, oraşul unde locuia, la care şi-a invitat prietenii şi familia. Atletul şi-a întâmpinat moartea cu două pahare de şampanie, iar fiul său a declarat televiziunii belgiene că a fost “110% de acord cu decizia tatălui său de a-şi pune capăt zilelor”.

Autorităţile locale au decis să numească o stradă din Bruges după Emiel Pauwels.

Sursa: Yahoo News

Puteţi citi şi:

Senatul Belgiei a aprobat eutanasierea şi în cazul copiilor

Belgia: Cresc cazurile de eutanasiere a pacienţilor cu diverse suferinţe

 

 


3 comentarii

 1. Sinuciderea este legala si privita cu admiratie.
  Homosexualitatea este legala demult si fereasca Domnul sa spui ceva contra, deci este de admirat sa fii (pro)de alta orientare sexuala.
  Pedofilia urmeaza sa fie legalizata, fiind prima pe lista de asteptare (deja OMS a facut o demarcatie clara intre pedofilia ca orientare sexuala si pedofilia ca boala mintala).
  Si in continuare zoofilii (ca doar si ei saracii au drepturi si “nu au nicio vina ca asa s-au nascut”) si altii ca ei, care nu-si gasesc rostul in lume, dar il cauta in sex.

  Lumea s-a intors cu susul in jos.
  In curand o sa fie o crima sa ai o familie normala.

  • O perspectiva corecta si morala, Simona. Ai dreptate in ceea ce spui, insa tu vezi lucrurile astfel pentru ca ai ramas normala si nu ai acceptat minciuna societatii de azi care spune ca “nu exista adevar absolut sau obiectiv” si deci “daca nu exista adevar absolut si/sau obiectiv, atunci nici moralitatea nu e absoluta sau obiectiva…o putem face cum vrem noi, dupa toanele noastre carnale”.

   DE ACEEA toate gunoaiele de comportamente sunt redefinite, pentru ca in era post-modernista in care traim ADEVARUL ABSOLUT este privit ca o uraciune si ca o rusine pentru ca el sustine o moralitate obiectiva care le arata oamenilor ceea ce este BIEN sau RAU in mod obiectiv, aceste concepte fiind neinterpretabile. Societatea asta bolnava de pacat respinge existenta adevarului si a moralitatii obiective a lui Dumnezeu pentru ca vrea sa faca ORICE vrea ea fara sa se simta vinovata…

   Ceea ce e trist la “desteptii” astia e ca ei afirma ca nu exista adevar absolut si totusi sunt siguri in acelasi timp ca au dreptate….in mod ABSOLUT.

   “Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!” Isaia 5:20

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger