Cel mai amplu proiect Apple va fi o fermă solară de 850 de milioane de dolari

0

Celebra companie Apple şi-a anunţat “cel mai ambiţios proiect din toate timpurile”: o fermă solară de peste 520 de hectare, prin care intenţionează să-şi asigure necesarul energetic. Proiectul, care va fi realizat în Monterey, California, va costa circa 850 de milioane de dolari.

 

First_Solar_Blythe

 

“Facem acest lucru pentru că este soluţia corectă,” a declarat Tim Cook, CEO al companiei, precizând că decizia este bazată şi pe considerente financiare. “Ne aşteptăm să facem economii importante, pentru că avem un preţ fix la energii regenerabile, iar între acest preţ şi cel al energiilor din combustibili fosili este o mare diferenţă.”

Apple, în parteneriat cu FirstSolar, va amplasa panouri solare pe o suprafaţă de peste 500 de hectare, acestea urmând să producă destulă energie pentru alimentarea a circa 60.000 de gospodării. Energia va fi însă folosită pentru alimentarea operaţiunilor Apple din statul California. Mai precis, noua fermă solară va asigura necesarul energetic pentru cele două noi clădiri pe care compania le construieşte în acest stat, pentru cele 52 de magazine Apple din California, pentru toate birourile şi centrele de date din Newark.

Firma producătoare a iPhone-ului construieşte în acest moment două noi sedii în statul american, iar în filmuleţul de mai jos puteţi vedea imagini de pe şantierul unde vor funcţiona cele două corpuri de clădiri în formă de gogoaşă. Lucrările sunt estimate să ajungă la bun sfârşit anul viitor, când vor fi alimentate de la ferma concepută de First Solar, care urmează la rândul ei să fie gata până la finele lui 2016. Apple a semnat un contract pe 25 de ani cu FirstSolar, realizând astfel cel mai amplu acord comercial din industria energiei solare.

Aceasta nu este prima decizie a companiei de a investi în energii verzi: multe din centrele sale de stocare a datelor sunt alimentate cu astfel de energii, folosite, de altfel, şi pentru funcţionarea serverelor sale iCloud.

 

 

Surse: FastCompany, HuffingtonPost

 

Puteţi citi şi:

India construieşte cea mai mare fermă solară din lume

Cea mai mare fermă eoliană offshore a fost inaugurată lângă Marea Britanie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger