Cei mai verzi nominalizaţi la Oscaruri

2

Nominalizaţii la Oscaruri nu se remarcă doar în lumea filmului, ci sunt şi prietenoşi cu mediul, de la Natalie Portman, care are un inel de logodnă eco, până la regizori ca Darren Aronokfsy, care a interzis apa îmbuteliată pe platourile de filmare. În ajunul celor mai importante premii din lumea filmului ale anului, iată o listă cu nominalizaţii la “Oscarurile Verzi”.

1. Natalie Portman este vegetariană din copilărie şi a devenit vegană după ce a citit “Eating Animals”, cartea lui Jonathan Safran. De asemenea, ea a mers în Rwanda unde a filmat un documentar despre gorilele periclitate. Nu în ultimul rând, Natalie Portman îşi confecţionează singură încălţăminte eco şi poartă un inel de logodnă eco.

2. Colin Firth are două cafenele fair trade în Anglia, care se cheamă Progreso, un magazin eco, denumit Eco, unde comercializează produse fair trade, dar şi oferă sfaturi de eficienţă energetică proprietarilor de locuinţe. El a fost impresionat de ce a văzut în Etiopia, unde fermierii în industria cafelei sunt plătiţi pe săptămână cu preţul unei singure cafele.

3. Mark Ruffalo este un militant activ împotriva fisurărilor hridraulice, un proces de forare în stânci pentru exploatarea gazului natural. Această metodă este asociată cu poluarea apei cu chimicale, cu cazuri de cancer şi alte afecţiuni în rândul oamenilor din zonă. Actorul a făcut lobby printre politicieni, a condus marşuri de protest şi chiar a scris despre asta.

4. Darren Aronofsky a interzis apa îmbuteliată şi a împânzit platoul de filmare cu eco-containere pentru colectarea deşeurilor. El a fost chiar premiat pentru eforturile verzi luate în timpul filmărilor.

5. Annette Bening este o susţinătoare a pădurilor. Ea s-a asociat cu organizaţia TreePeople din Los Angeles, şi, împreună, au realizat TreePeople Center for Community Forestry. Centrul este un campus de educaţie care se axează pe promovarea principiilor de funcţionare a pădurilor şi de prevenire a schimbărilor climatice. Centrul este o investiţie de 10 milioane de dolari.

6. Fraţii Coen au regizat o reclamă care promova ideea de “carbon curat”, în final, transmiţând mesajul că nu există aşa ceva. Potrivit Consiliului Naţional pentru Apărarea Resurselor Naturale, fiecare pas din ciclul carbonului este murdar, de la explorările miniere până la emisiile maşinilor, care sunt responsabile de 24.000 de decese anual. Fraţii Coen au regizat, recent, de asemenea, “True Grit”, în timpul filmărilor reuşid să evite folosirea a 30.000 de sticle de plastic.

7. Leonardo DiCaprio nu este nominalizat individual la Oscaruri, dar filmul în care joacă, “Inception”, are 8 nominalizări. Actorul este un ecologist vechi şi s-a asigura ca “Inception” să fie filmat în cele mai verzi condiţii. Generatoarele folosite au fost alimentate cu energie solară. De asemenea, el este creatorul documentarului de mediu “11th Hour”, despre impactul devastator al oamenilor asupra planetei. Recent, el a donat 1 milion de dolari pentru salvarea tigrilor.

8. Nicole Kidman este o ecologistă şi a dovedit-o recent prin achiziţionarea unui pătuţ prietenos cu mediul pentru fiica sa. Pătuţul este fabricat din materie primă locală şi nu conţine chimicale toxice. Kidman sprijină, de asemenea, mâncarea locală şi este optimistă privind mişcarea eco, crezând că oamenii se pot schimba.

9. Christian Bale este un actor controversat din cauza comportamentului său, dar merită recunoaştere pentru implicarea sa în cauzele de mediu. El şi-a urmat tatăl, care a fost activist de mediu şi apărător al drepturilor animalelor, sprijinind organizaţiile de protecţie a animalelor, precum Greenpeace şi WWF.

10. Nominalizaţii la capitolul “Documentare” sunt verzi de la un capăt la altul. Filme precum “Waste Land”, “Gasland”, “Sun Come Up” sau “The Warriors of Qiugang” abordează probleme de mediu, de la cea mai mare groapă de gunoi din lume care se află în Rio de Janeiro, la evaluarea efectelor fisurării hridraulice, la constrângerea unei comunităţi de a se muta din cauza creşterii nivelului apei până la lupta unei comunităţi rurale din China cu o companie de chimicale care le otrăveşte pământul şi apa.

Foto: Reuters

Sursa: Huffington Post

Citiţi şi:

Time: Top 10 al celor mai importante evenimente de mediu din 2010

Oposulmul Heidi, urmaşul caracatiţei Paul, va prezice câştigătorii Oscarurilor

Încălzirea globală – o catastrofă provocată de om sau o fluctuaţie normală a climei?

Tags:2 comentarii

  1. Mark Ruffalo este un militant activ împotriva fisurărilor hridraulice, un proces de forare în stânci pentru exploatarea gazului natural – mama draga, ce aberatii!!!!

  2. Pingback: TOTB.ro - VIDEO 6 noi documentare de mediu care merită văzute » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger